Γαλλικές εκλογές: Η Λεπέν καταγγέλλει παρατυπίες στην αποστολή ψηφοδελτίων

Γαλλικές εκλογές: Η Λεπέν καταγγέλλει παρατυπίες στην αποστολή ψηφοδελτίων Facebook Twitter
0

Στην Εθνική Επιτροπή Ελέγχου της προεκλογικής εκστρατείας προσέφυγε την Παρασκευή η ομάδα που έχει αναλάβει την προεκλογική εκστρατεία της Μαρίν Λεπέν, καταγγέλλοντας τις παρατυπίες που έχει διαπιστώσει σε πολλά διαμερίσματα αναφορικά με τα ψηφοδέλτια που εστάλησαν σε ψηφοφόρους, όπως έγινε γνωστό από την διευθυντή της εκστρατείας Νταβίντ Ρασλίν.

Σε ένα δελτίο τύπου, ο Ρασλίν κατήγγειλε «τις σοβαρές παραβάσεις του εκλογικού νόμου».

«Πολλοί δημότες έλαβαν στα σπίτια τους, στο πλαίσιο της εκλογικής προπαγάνδας, τα δύο ψηφοδέλτια των δύο υποψηφίων στις προεδρικές εκλογές. Το ψηφοδέλτιο της υποψηφίου μας ήταν με συστηματικό τρόπο σκισμένο και εκείνο του αντιπάλου της, Μακρόν, άθικτο» επισημαίνεται στο δελτίο τύπου.

«Αυτές οι σοβαρές παρατυπίες» διαπιστώθηκαν στο Αρντές, το Αλιέ, τη Σαβοΐα, το Λουάρ, το Ιβλίν, το Ερ ε Λουάρ και το Ερό, διευκρινίζεται.

Η Ελεγκτική Επιτροπή επιβεβαίωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο την προσφυγή του εκπροσώπου της υποψήφιας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε λίγο μετά, εξήγησε ότι «ζήτησε αμέσως από το υπουργείο Εσωτερικών να λάβει όλα τα χρήσιμα μέτρα προκειμένου αυτά τα περιστατικά, εφόσον αποδειχθούν, να μην επηρεάσουν τον ειλικρινή χαρακτήρα της εκλογικής διαδικασίας».

Επισήμανε εξάλλου το ενδεχόμενο να καλέσει «τους ψηφοφόρους να χρησιμοποιήσουν τα ψηφοδέλτια που θα τους διατεθούν στα εκλογικά κέντρα», αντί εκείνων που παρέλαβαν ταχυδρομικώς.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την διευθυντή της προεκλογικής εκστρατείας της Μαρίν Λεπέν, δήμαρχοι «στέλνουν ταχυδρομικώς στους δημότες τους επιστολές που περιέχουν συστάσεις για το τι να ψηφίσουν, περισσότερο ή λιγότερο άμεσες...».

Αναφέρει επίσης ένα πανό «το οποίο ο δήμαρχος του Μονπελιέ πιστεύεται ότι έδωσε εντολή να αναρτηθεί σε δημόσιο κτίριο».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

Διεθνή / Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

To Γραφείο για την Προστασία της Εθνικής Ασφάλειας κάλεσε έναν αριθμό μη προσδιορισμένων μέσων ενημέρωσης, επικρίνοντας την κάλυψη της πυρκαγιάς που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 159 άτομα στο πολυώροφο συγκρότημα κατοικιών Wang Fuk Court
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

Διεθνή / Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

«Αναμφίβολα αξίζετε το πρώτο Βραβείο Ειρήνης της FIFA για τις πράξεις σας, για όσα έχετε επιτύχει με τον δικό σας τρόπο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο απευθυνόμενος στον Αμερικανό πρόεδρο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Διεθνή / Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Τα αυξημένα μέτρα έρχονται λίγες ημέρες μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Παρισιού να ακυρώσει τη μεγάλη συναυλία της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στα Ηλύσια Πεδία
LIFO NEWSROOM