Πιο βαθιά από το αναμενόμενο η ύφεση στην Ισπανία

Πιο βαθιά από το αναμενόμενο η ύφεση στην Ισπανία Facebook Twitter
0

Ακόμη πιο άσχημα γίνονται τα πράγματα για την ισπανική οικονομία καθώς το ΑΕΠ υποχώρησε κατά 0,4% στο δεύτερο τρίμηνο σε σύγκριση με τους προηγούμενους τρεις μήνες, όταν είχε επίσης μειωθεί κατά 0,3%.

Η κυβέρνηση αναμένει τώρα μια βύθιση της ισπανικής οικονομίας κατά 1,5% για όλο το 2012 και κατά 0,5% το 2013 ενώ πλέον το 2014 είναι το έτος που αναμένονται οι πολυπόθητοι θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης.

Σε δήλωσή του, το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής (ΙΝΕ), επισημαίνει ότι η «μείωση της ζήτησης στην εγχώρια αγορά, εν μέρει αντισταθμίστηκε από τη θετική συμβολή της εξωτερικής ζήτησης."

Πάντως, οι αναθεωρημένες προβλέψεις του ΔΝΤ είναι ακόμη πιο απαισιόδοξες, από αυτές της κυβέρνησης. Το Ταμείο αναμένει να μειωθεί το ΑΕΠ κατά 1,7% το 2012 και 1,2% το 2013.

Την ίδια ώρα η ανεργία στη χώρα πάει από ρεκόρ σε ρεκόρ. Τα τελευταία στοιχεία δίνουν το ποσοστό στο 24,63% του εργατικού δυναμικού, ενώ στους νέους το ποσοστό ανεβαίνει στο 53%. Η ανεργία εξακολουθεί μάλιστα να αυξάνει, παρά την έναρξη της τουριστικής περιόδου στη χώρα, που απορροφά ένα μεγάλο μέρος εργατικού δυναμικού.   

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δυτική Όχθη: «Συλλογική τιμωρία», κατεδαφίσεις και εκτοπισμός σχεδόν 2.000 Παλαιστινίων πριν τις εκλογές στο Ισραήλ

Διεθνή / Δυτική Όχθη: «Συλλογική τιμωρία», κατεδαφίσεις και εκτοπισμός σχεδόν 2.000 Παλαιστινίων πριν τις εκλογές στο Ισραήλ

Ο ισραηλινός στρατός καταλαμβάνει σπίτια και αποκλείει την πόλη μετά τον θάνατο δύο στρατιωτών - Κάτοικοι καταγγέλλουν ότι εκδιώχθηκαν με τη βία, ενώ ο Νετανιάχου προαναγγέλλει ευρείας «κλίμακας επιχειρήσεις»
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΑΜΠΝΤΟΥΛ ΕΛ-ΣΑΓΕΝΤ ΕΚΛΟΓΕΣ

Διεθνή / Τραμπ: «Ισλαμοφοβική» επίθεση στον Δημοκρατικό Ελ-Σαγέντ - «Εάν κερδίσει θα προσκαλέσει ορδές τζιχαντιστών»

«Νομίζουν ότι, αν δείχνουν το όνομά μου και την πίστη μου, με κάποιον τρόπο θα σας κάνουν να αγνοήσετε το γεγονός ότι δεν μπορείτε να πληρώσετε τη βενζίνη ή τα ψώνια σας», απάντησε ο Αμπντούλ Ελ-Σαγέντ
THE LIFO TEAM
SS UNITED STATES ΥΠΕΡΩΚΕΑΝΙΟ ΥΦΑΛΟΣ ΗΠΑ

Διεθνή / Το ταχύτερο υπερωκεάνιο στην ιστορία βυθίζεται για να γίνει ο μεγαλύτερος τεχνητός ύφαλος στον κόσμο

Το SS United States ήταν μακρύτερο από τον Τιτανικό και εξακολουθεί να κατέχει το ρεκόρ ταχύτητας στον Ατλαντικό. Τώρα ετοιμάζεται για το τελευταίο του ταξίδι
THE LIFO TEAM