Βενεζουέλα: Η αντιπολίτευση οργανώνει νέες διαδηλώσεις έξω από τις φυλακές

Βενεζουέλα: Η αντιπολίτευση οργανώνει νέες διαδηλώσεις έξω από τις φυλακές Facebook Twitter
0

Οι υποστηρικτές της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα κατεβαίνουν και πάλι στον δρόμο σήμερα για να ζητήσουν την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων, καθώς συμπληρώνεται ένας μήνας από την έναρξη των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στις οποίες έχουν χάσει τη ζωή τους περίπου 30 άνθρωποι.


Η νέα αυτή κινητοποίηση οργανώνεται την ίδια ημέρα που η κυβέρνηση ξεκινά τις διαδικασίες για την αποχώρησή της από τον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών, τον οποίο καταγγέλλει για "παρέμβαση" στα εσωτερικά ζητήματα της χώρας.


Από νωρίς το πρωί, φορτηγά της Εθνοφρουράς είχαν αποκλείσει τον δρόμο που οδηγεί στη φυλακή Ράμο Βέρντε, κοντά στο Καράκας, όπου κρατείται ένας από τους ηγέτες της αντιπολίτευσης, ο Λεοπόλντο Λόπες. Ο Λόπες εκτίει ποινή κάθειρξης 14 ετών για "υποκίνηση βίας" κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων του 2014, όταν είχαν σκοτωθεί 43 άνθρωποι, σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό.


"Η πορεία προς το Ράμο Βέρντε είναι ειρηνική. Δεν θέλουμε αντιπαράθεση, βία, πυροβολισμούς. Θέλουμε να δείξουμε αλληλεγγύη σε εκείνους που, όπως ο Λεοπόλντο, αντιστέκονται" διαβεβαίωσε η σύζυγός του, η Λίλιαν Τιντόρι, που έχει εξελιχθεί σε "φωνή" των αντιτσαβιστών (σ.σ. από το όνομα του πρώην προέδρου Ούγκο Τσάβες που πέθανε το 2013 και τον διαδέχτηκε ο Νικολάς Μαδούρο).


Από το πρωί εξάλλου, ομάδες διαδηλωτών συγκεντρώνονταν σε διάφορα σημεία του Καράκας για να κατευθυνθούν προς το Ράμο Βέρντε ή στη φυλακή των μυστικών υπηρεσιών, το Ελ Ελικοΐντε. Διαδηλώσεις οργανώνονται επίσης και έξω από άλλες φυλακές της χώρας.


"Είτε θα καταφέρουμε να φτάσουμε (σ.σ. στις φυλακές), είτε αποφασίσουν να μας εμποδίσουν, δεν πρόκειται να σταματήσουμε", δεσμεύτηκε ο Φρέντι Γκεβάρα, ο αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου, του μοναδικού οργάνου που ελέγχεται από την αντιπολίτευση.


Οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές υποστηρίζουν ότι, μετά τις πρόσφατες συλλήψεις, κρατούνται στις φυλακές συνολικά 170 "πολιτικοί κρατούμενοι", κάτι που δεν αναγνωρίζει το Καράκας.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Διεθνή / Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «οι γεννήτριες ιταλικών εταιριών πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες»
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Διεθνή / Τραμπ Τζούνιορ εναντίον Ουκρανίας: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Ζελένσκι αλλά και στη στάση της Ευρώπης απέναντι στον πόλεμο, ενώ ανέφερε πως ο πατέρας δεν αποκλείεται να πάψει να στηρίζει την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
ΣΚ - Πώς οι Μαλδίβες έγιναν – απροσδόκητα – ένας προσιτός προορισμός

Διεθνή / Πώς οι Μαλδίβες έγιναν απροσδόκητα ένας προσιτός προορισμός

Κάποτε ήταν προορισμός αποκλειστικά για υπερ - πλούσιους. Σήμερα οι Μαλδίβες προσφέρουν ένα πιο τοπικό και βιώσιμο μοντέλο τουρισμού, που αλλάζει το ποιοι μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του «παραδείσου»
LIFO NEWSROOM
ΤΡΑΜΠ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΛΟΓΕΣ POLITICO

Διεθνή / «Ευρώπη πρόσεχε, έρχεται για τις εκλογές σου»: Ανάλυση Politico για το νέο δόγμα Τραμπ - Το ερώτημα που θέτει

«Η ''αποστολή'' του να αναμειχθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να τρομοκρατήσει Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς» σχολιάζει το Politico ενώ αναρωτιέται αν «θα αντιδράσει κάποιος από αυτούς»
LIFO NEWSROOM
Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Διεθνή / Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Αναζητώντας υλικό για τη βιογραφία του Τζορτζ Γουάιντενφελντ, ο ιστορικός Τόμας Χάρντινγκ ανακάλυψε επιστολές που αντάλλαξαν ο Βρετανός μεγαλοεκδότης, η Γκισλέν Μάξγουελ και ο Έπσταϊν, το ιδιωτικό τζετ του οποίου λεγόταν «Lolita Express».
LIFO NEWSROOM