Ένα περίεργο «κατοικίδιο» αντίκρισαν οι πυροσβέστες του Darwin της Αυστραλίας όταν πήγαν να κατασβέσουν φωτιά που είχε ξεσπάσει σε δίπατο σπίτι στην περιοχή των προαστίων του Fannie Bay.


Αφού έσβησαν την φωτιά και ολοκλήρωσαν την έρευνά τους, οι πυροσβέστες εντόπισαν, σε ένα αυτοσχέδιο κλουβί στο πίσω μέρος της κατοικίας, έναν κροκόδειλο μήκους τεσσάρων μέτρων και ηλικίας 70 ετών με το όνομα Άλμπερτ, που ζούσε ως κατοικίδιο στο σπίτι εδώ και 59 χρόνια.

 

Η ιδιοκτήτρια του Άλμπερτ, Έλεν Χαρίτος δεν βρισκόταν στο σπίτι την ώρα της πυρκαγιάς και δεν μπόρεσε να ειδοποιήσει τις αρχές για την ύπαρξη του κροκόδειλου.

 

Η φωτιά φαίνεται πως ξεκίνησε από σίδερο ρούχων το οποίο είχε ξεχαστεί αναμμένο μέσα στο σπίτι.


Ο πυροσβέστης Μπιλ Γκλίσον δήλωσε ότι η παρουσία του τεράστιου ερπετού αποτέλεσε πραγματική έκπληξη για τους διασώστες, αλλά δεν επηρέασε την όλη επιχείρηση.

 

Ο Τομ Νίκολς, επικεφαλής της υπηρεσίας Πάρκων και Άγριων Ζώων της περιοχής, εξέτασε τον Άλμπερτ και δήλωσε ότι είναι σε «πολύ καλή κατάσταση» δεδομένης της καταστροφής που υπέστη το σπίτι.

 

 


Η Χαρίτος ζει στην περιοχή για περισσότερα από 40 χρόνια και κληρονόμησε τον κροκόδειλο – μαζί με τις απαραίτητες άδειες κατοχής – από τον πατέρα της Τζορτζ, που ήταν κυνηγός κροκοδείλων και βρήκε τον Άλμπερτ σε ένα κοντινό ποτάμι το 1958.

 

Οι κροκόδειλοι του αλμυρού νερού όπως είναι ο Άλμπερτ, είναι είδος υπό προστασία από το 1970, ενώ θεωρούν τους ανθρώπους ως πιθανό θήραμα.

 

Τα τελευταία 46 χρόνια υπήρξαν τουλάχιστον 35 θανάσιμες επιθέσεις κροκόδειλων σε ανθρώπους στην Αυστραλία. 

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, CBS, Telegraph