Μέι: Δύσκολες οι διαπραγματεύσεις για το Brexit- Οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες ενώνονται εναντίον μας

Μέι: Δύσκολες οι διαπραγματεύσεις για το Brexit- Οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες ενώνονται εναντίον μας Facebook Twitter
0

Το σχόλιο της Γερμανίδας καγκελάριου Άγγελα Μέρκελ για τις "ψευδαισθήσεις" που τρέφει η Βρετανία για τη μελλοντική σχέση της με την Ευρωπαϊκή Ένωση δείχνει πόσο δύσκολες θα είναι οι επερχόμενες διαπραγματεύσεις για το Brexit, προειδοποίησε απόψε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.


"Οι άλλες 27 ευρωπαϊκές χώρες ενώνονται εναντίον μας" είπε η Μέι σε μια ομιλία της στο Λιντς –προπύργιο των Εργατικών– στη βόρεια Αγγλία. Η καγκελάριος "είπε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει αυταπάτες για τη διαδικασία (σ.σ. εξόδου) και ότι οι 27 χώρες μέλη της ΕΕ συμφωνούν", τόνισε η Τερέζα Μέι υπογραμμίζοντας ότι "οι διαπραγματεύσεις θα είναι δύσκολες".


Νωρίτερα, η Μέρκελ προειδοποίησε ότι μετά το Brexit οι Βρετανοί δεν θα έχουν τα ίδια δικαιώματα με τις χώρες που είναι μέλη της ΕΕ και επέμεινε ότι οι μελλοντικές σχέσεις του Λονδίνου με τις Βρυξέλλες θα αποφασιστούν αφού επιτευχθεί συμφωνία για τους όρους του "διαζυγίου".


Στην ομιλία της η Μέι κάλεσε τους ψηφοφόρους να στηρίξουν το Συντηρητικό κόμμα στις εκλογές της 8ης Ιουνίου για να την ισχυροποιήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο ενόψει της έναρξης των διαπραγματεύσεων με την Ευρώπη. "Αυτές οι εκλογές δεν αφορούν το ποιον μπορεί να ψηφίσατε στο παρελθόν. Το θέμα είναι να ψηφίσουμε υπέρ του εθνικού συμφέροντος. Να ψηφίσουμε για το μέλλον. Και κάθε ψήφος υπέρ εμού... θα με ενισχύσει όταν θα διαπραγματεύομαι με τους πρωθυπουργούς, τους προέδρους και τους καγκελάριους της Ευρώπης", είπε.


Η πρωθυπουργός επανέλαβε επίσης ότι ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν θα ήταν "ένας αδύναμος ηγέτης" στη διαπραγμάτευση για το Brexit. "Οι αντίπαλοί μας ήδη επιδιώκουν να διαταράξουν αυτές τις διαπραγματεύσεις, την ίδια ώρα που οι άλλες 27 ευρωπαϊκές χώρες ενώνονται εναντίον μας", πρόσθεσε. "Αυτή η προσέγγιση μπορεί να σημαίνει μόνο ένα πράγμα: αβεβαιότητα και αστάθεια, που θα θέσουν σε μεγάλο κίνδυνο την αναπτυσσόμενη οικονομία μας, με υψηλότερους φόρους, λιγότερες θέσεις εργασίας, περισσότερη σπατάλη και περισσότερα χρέη", κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ

Διεθνή / Οι ΗΠΑ στέλνουν και δεύτερο αεροπλανοφόρο στη Μέση Ανατολή - Kλιμακώνεται η ένταση με το Ιράν

Η στρατιωτική κινητοποίηση εξελίσσεται ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη συνομιλίες ΗΠΑ και Ιράν στη Γενεύη για μια πιθανή συμφωνία σχετικά με τον εμπλουτισμό ουρανίου
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΚ ΖΟΥΚΕΡΜΠΕΡΓΚ ΔΙΚΗ FACEBOOK

Διεθνή / Στο εδώλιο ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Άρχισε η δίκη «σταθμός» - Έδωσε την ίδια απάντηση πάνω από 12 φορές

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο οποίος ίδρυσε το Facebook όταν ήταν φοιτητής το 2004, κατέθεσε για την υπόθεση εθισμού στην τεχνολογία, μετά από αγωγές εναντίον της Meta και του YouTube
THE LIFO TEAM
ΚΟΥΒΑ ΑΒΑΝΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Διεθνή / Ισπανία: Στέλνει ανθρωπιστική βοήθεια στην Κούβα, εν μέσω κρίσης καυσίμων και απορριμμάτων στην Αβάνα

Στην Αβάνα, η έλλειψη πετρελαίου έχει αρχίσει να παραλύει ακόμη και την αποκομιδή απορριμμάτων, με τους δρόμους να γεμίζουν σκουπίδια και τις αρχές να προχωρούν σε έκτακτα μέτρα
THE LIFO TEAM