Ο Πάπας Φραγκίσκος θα πληρώσει το ενοίκιο παραλίας για να κάνουν μπάνιο ΑμεΑ

Ο Πάπας Φραγκίσκος θα πληρώσει το ενοίκιο παραλίας για να κάνουν μπάνιο ΑμεΑ Facebook Twitter
0

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποφάσισε να πληρώνει το ενοίκιο για έναν ολόκληρο χρόνο για μια παραλία κοντά στη Ρώμη ώστε μια φιλανθρωπική οργάνωση να βοηθήσει Άτομα με Αναπηρία να απολαύσουν τον ήλιο και τη θάλασσα, έκανε γνωστό η ομάδα που διαχειρίζεται το πρόγραμμα.

Η ομάδα Work of Love έχει ενοικιάσει, από το 2012, ένα τμήμα της παραλίας Little Madonna, το οποίο και έχει εφοδιάσει με ξύλινους διαδρόμους, ράμπες και μηχανήματα για το νερό ώστε να διευκολύνει την προσβασιμότητα στην παραλία σε άτομα που χρησιμοποιούν αναπηρικά αμαξίδια ή γενικά αντιμετωπίζουν προβλήματα κινητικότητας οπότε στερούνταν τη θάλασσα. 

Ο αναπληρωτής του Πάπα, Konrad Krajewski, είπε πως ο Ποντίφικας έδωσε στην φιλανθρωπική οργάνωση ένα χρηματικό ποσό, που δεν διευκρίνισε, για να «στηρίξει το έργο που βοηθά τα Άτομα με Αναπηρία και ειδικότερα για να καλύψει το κόστος του ετήσιου ενοικίου για την παραλία». Από την πλευρά της, η οργάνωση, σχολίασε πως έλαβε τη δωρεά με «ενθουσιασμό και έκπληξη». 

Ο ιερέας Massimo Consolaro, επικεφαλής του προγράμματος, ανέφερε πως εκατοντάδες άνθρωποι με αναπηρία χρησιμοποιούν την παραλία κάθε χρόνο και ο αριθμός αυξάνεται συνεχώς. Το πρόγραμμα διαχειρίζονται εθελοντές, συμπεριλαμβανομένου ιατρικού προσωπικού και βοηθών από την Ιταλική Παραολυμπιακή Ομοσπονδία Κολύμβησης, οι οποίοι και φροντίζουν για την ασφάλεια αυτών των ανθρώπων στο νερό.

 

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ