Η Ιβάνκα Τραμπ σε αντίθετη κατεύθυνση από τον πατέρα της: Το θέμα της υποδοχής των Σύρων προσφύγων αξίζει να συζητηθεί

Η Ιβάνκα Τραμπ σε αντίθετη κατεύθυνση από τον πατέρα της: Το θέμα της υποδοχής των Σύρων προσφύγων αξίζει να συζητηθεί Facebook Twitter
0

   

H Ιβάνκα Τραμπ διατύπωσε σήμερα την εκτίμηση ότι το θέμα της υποδοχής των Σύρων προσφύγων στις ΗΠΑ αξίζει να συζητηθεί, μια θέση διαμετρικά αντίθετη με τον πατέρα της, τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

 

«Πιστεύω ότι είμαστε αντιμέτωποι με μια παγκόσμια ανθρωπιστική κρίση, πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να την επιλύσουμε» τόνισε η Ιβάνκα Τραμπ σε μια συνέντευξη που παραχώρησε από το Βερολίνο και προβλήθηκε σήμερα το πρωί στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC.

 

Αυτό θα σήμαινε ότι η νεαρή επιχειρηματίας και σύμβουλος του Λευκού Οίκου τάσσεται υπέρ της υποδοχής και φιλοξενίας των Σύρων προσφύγων στο αμερικανικό έδαφος;

 

«Αυτό πρέπει να αποτελέσει μέρος της συζήτησης όμως δεν είναι από μόνο του επαρκές», απάντησε η ίδια.

 

Η Ιβάνκα Τραμπ δήλωσε στο πρόσφατο παρελθόν ότι δεν διστάζει να επισημαίνει τις διαφωνίες της στον πρόεδρο των ΗΠΑ.

 

«Όταν δεν συμφωνώ με τον πατέρα μου, εκείνος το γνωρίζει κι εγώ του μιλάω με απόλυτη ειλικρίνεια» είχε πει στις αρχές Απριλίου.

 

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε επανειλημμένα υποσχεθεί στο όνομα της μάχης εναντίον της τρομοκρατίας ότι θα προχωρήσει στο κλείσιμο των συνόρων των ΗΠΑ στους πρόσφυγες που φεύγουν από τη Συρία για να γλυτώσουν από τον πόλεμο.

 

Το αντιμεταναστευτικό διάταγμα που υπέγραψε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους και η ισχύς του οποίου προς το παρόν έχει ανασταλεί, απαγορεύει την είσοδο στις ΗΠΑ για ένα διάστημα τριών μηνών στους υπηκόους έξι μουσουλμανικών χωρών, μεταξύ αυτών και της Συρίας.

 

Το αρχικό διάταγμα, που κατόπιν τροποποιήθηκε, προέβλεπε την άνευ χρονικών ορίων απαγόρευση της εισόδου Σύρων προσφύγων.

 

Ο πόλεμος στη Συρία έχει στοιχίσει την ζωή σε 320.000 και πλέον ανθρώπους, ενώ εκατομμύρια πολίτες έχουν εκτοπιστεί. Περισσότεροι από 5 εκατομμύρια Σύροι –ήτοι σχεδόν το ένα τέταρτο του πληθυσμού– έχουν εγκαταλείψει την χώρα.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ θέλει να φτιάξει ξανά αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να πάρει πίσω την αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Η βάση είναι στα χέρια των Ταλιμπάν, με τους οποίους ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει επίσημες διπλωματικές σχέσεις, αλλά έχουν υπάρξει συνομιλίες για ανταλλαγή ομήρων και κρατουμένων
LIFO NEWSROOM
Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ καθώς ο ισραηλινός στρατός προελαύνει - «Είναι κακός οιωνός»

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι υπηρεσίες της διακόπηκαν «λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης και της στοχοποίησης των κύριων διαδρομών του δικτύου»
LIFO NEWSROOM
Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει κάτι σοβαρό

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ, εμμονικά και ξεδιάντροπα, προσπαθεί να κατεδαφίσει τα κορυφαία media

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των «New York Times» για 15 δισ. δολάρια κρύβει μια άρρωστη εμμονή του με τα media. Θέλει να κατεδαφίσει ακόμη έναν ζωτικής σημασίας θεσμό και να αποδυναμώσει τη νομική προστασία των μέσων ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Διεθνή / Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τις επιχειρήσεις στη Γάζα, με τον τοπικό απολογισμό να ξεπερνά τους 100 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα μόνο στην πόλη της Γάζας
LIFO NEWSROOM
«Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Άγνωστο το μέλλον για τα βαριά τραυματισμένα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / «Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Το άγνωστο μέλλον των βαριά τραυματισμένων παιδιών της Γάζας

Δεκάδες τραυματισμένα παιδιά από τη Γάζα βρίσκονται εγκλωβισμένα στην Αίγυπτο και «επικίνδυνα» μακριά από τη θεραπεία τους, μετά την αιφνίδια απαγόρευση του Τραμπ για την είσοδο Παλαιστινίων στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM