LIVE!

Τουρκία: Η αντιπολίτευση θα προσφύγει στο Ευρωδικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για το δημοψήφισμα

Τουρκία: Η αντιπολίτευση θα προσφύγει στο Ευρωδικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για το δημοψήφισμα Facebook Twitter
0

Το μεγαλύτερο αντιπολιτευόμενο κόμμα στην Τουρκία θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κατά της απόφασης των εκλογικών αρχών να αποδεχθούν ως έγκυρα ασφράγιστα ψηφοδέλτια, στο δημοψήφισμα που διεξήχθη στις 16 Απριλίου για την ενίσχυση των εξουσιών του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.


«Θα ήθελα να επαναλάβω για μία ακόμη φορά πως θα προσφύγουμε κατά του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», δήλωσε η εκπρόσωπος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Σελίν Σαγέκ Μπεκέ σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα, χωρίς να αναφερθεί σε συγκεκριμένη ημερομηνία.


Χθες, το Συμβούλιο της Επικρατείας, το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο στην Τουρκία, απέρριψε την προσφυγή που κατέθεσε το CHP κατά της απόφασης που έλαβε την τελευταία στιγμή το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο (YSK) να δεχθεί ως έγκυρα ψηφοδέλτια που δεν έφεραν επίσημη σφραγίδα.

Εκτός από τα κυριότερα κόμματα της αντιπολίτευσης στην Τουρκία, διεθνείς παρατηρητές εκτίμησαν πως η εκστρατεία για το δημοψήφισμα διεξήχθη σε άνισες συνθήκες και πως η απόφαση του YSK αφαίρεσε μια σημαντική δικλείδα ασφαλείας κατά της νοθείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/AFP

Διεθνή
0

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Harry Styles μιλά για τον θάνατο του Liam Payne: «Με έκανε να ξαναδώ τη ζωή μου»

Διεθνή / Ο Harry Styles μιλά για τον θάνατο του Liam Payne: «Με έκανε να ξαναδώ τη ζωή μου»

Ο Harry Styles δήλωσε ότι ο θάνατος του Liam Payne το 2024 τον ώθησε να επανεξετάσει τη ζωή του. Μιλώντας για το νέο του άλμπουμ, αναφέρθηκε στο πένθος, τη δημόσια έκθεση και τον τρόπο που τιμά τη μνήμη του πρώην συνεργάτη του.
THE LIFO TEAM
Μαρτυρία Ελληνίδας κατοίκου στην Κύπρο: «Εύχομαι το κράτος να είναι σε ετοιμότητα»

Διεθνή / Μαρτυρία Ελληνίδας κατοίκου στην Κύπρο: «Εύχομαι το κράτος να είναι σε ετοιμότητα»

Η ραγδαία κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή έχει φέρει σε εγρήγορση τους κατοίκους της Κύπρου, με σειρήνες συναγερμού και προληπτικά μέτρα ετοιμότητας, ενώ η καθημερινότητα συνεχίζεται υπό αίσθημα ανησυχίας αλλά και εμπιστοσύνης στις αρχές
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ