Βραζιλία: Ο ποδοσφαιριστής που σκότωσε τη σύντροφό του και υπέγραψε συμβόλαιο με ομάδα, επιστρέφει στη φυλακή

Βραζιλία: Ο ποδοσφαιριστής που σκότωσε τη σύντροφό του και υπέγραψε συμβόλαιο με ομάδα, επιστρέφει στη φυλακή Facebook Twitter
0

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας διέταξε την εκ νέου σύλληψη ενός επαγγελματία ποδοσφαιριστή ο οποίος καταδικάστηκε για τη δολοφονία της φίλης του, έπειτα απελευθερώθηκε πρόωρα και αμέσως μετά υπέγραψε συμβόλαιο με νέο σύλλογο.

Ο Μπρούνο Φερνάντες ντε Σούζα - ο οποίος υπήρξε ίνδαλμα κατά τη διάρκεια της περιόδου του ως τερματοφύλακας του δημοφιλούς συλλόγου Φλαμενγκό της Βραζιλίας - παραδόθηκε στην αστυνομία, δίνοντας τέλος στη δίμηνη ελευθερία του που δημιούργησε έντονη συζήτηση και πολλές αντιδράσεις στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Είχε υπηρετήσει λιγότερο από το ένα τρίτο της 22χρονης ποινής που του επέβαλε ένα κατώτερο δικαστήριο για την εμπλοκή του στο θάνατο της πρώην συντρόφου του και της μητέρας του παιδιού του Eliza Samudio. Αλλά, οι δικηγόροι εξασφάλισαν την απελευθέρωσή του τον Φεβρουάριο, επειδή τα δικαστήρια της χώρας είχαν αποτύχει για αρκετά χρόνια να αποφανθούν για την έφεσή του.

Βραζιλία: Ο ποδοσφαιριστής που σκότωσε τη σύντροφό του και υπέγραψε συμβόλαιο με ομάδα, επιστρέφει στη φυλακή Facebook Twitter
Η Eliza Samudio


Προκαλώντας οργή στην οικογένεια του θύματος. σε ακτιβιστές, οργανώσεις και πολλές γυναικείες ομάδες, ο Μπρούνο υπέγραψε στη συνέχεια διετές σύμβαση με το ποδοσφαιρικό σωματείο δεύτερης κατηγορίας Boa Esporte στο Minas Gerais.

Πολλοί ήταν αυτοί που συμμετείχαν σε διαδηλώσεις, λέγοντας ότι η λέσχη ενέκρινε τη δολοφονία και τη βίας κατά των γυναικών στη Βραζιλία. Οι χάκερ δημοσίευσαν καταγγελίες στην ιστοσελίδα του συλλόγου και αρκετοί χορηγοί εγκατέλειψαν την ομάδα μετά την αμφιλεγόμενη μεταγραφή.

Αλλά ο ποδοσφαιριστής είχε και πολλούς οπαδούς στο πλήθος, οι οποίοι φώναζαν «Είμαστε όλοι Μπρούνο», παρά τη μαρτυρία που ακούστηκε κατά τη διάρκεια της δίκης ότι ο ήρωάς τους είχε συνωμοτήσει με τους φίλους του για να σκοτώσουν την Samudio και να δώσουν στα σκυλιά του τη σορό της.

Τελικά έπαιξε πέντε αγώνες πριν ο γενικός εισαγγελέας Ροντρίγκο Γιάνοτ ζητήσει με επιτυχία να αρθεί η απελευθέρωσή του.

Ο Μπρούνο τώρα κρατείται σε κέντρο κράτησης στη Santa Luiza. Η Σόνια Μούρα, μητέρα της Ελίζα Σαμουδιά, δήλωσε ευτυχής με τα νέα. «Αισθάνομαι ανακουφισμένη επειδή ήταν αποκρουστικός ο τρόπος που είχε βγει από τη φυλακή γελώντας», είπε σε τοπικά ΜΜΕ.

Ο δικηγόρος του ποδοσφαιριστή δήλωσε ότι θα ασκήσει έφεση. «Ο Μπρούνο είναι, όπως και εγώ, εξοργισμένος και απογοητευμένος», είπε, αλλά προέβλεψε ότι τι συμβόλαιό του θα ακυρωθεί.

Όλο το ιστορικό του στυγερού εγκλήματος ΕΔΩ...>>>

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

NEW YORK TIMES ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Διεθνή / Οι «New York Times» διακόπτουν τη συνεργασία τους με συντάκτη που χρησιμοποίησε τεχνητή νοημοσύνη για να γράψει κριτική βιβλίου

Ο συντάκτης και συγγραφέας Άλεξ Πρέστον δήλωσε ότι «έκανε ένα σοβαρό λάθος», αφού ένας αναγνώστης εντόπισε ομοιότητες μεταξύ της κριτικής του και μιας κριτικής που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Guardian
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ ΣΑΡΛΟΤ ΛΟΥΙΣ

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Είναι αποφασισμένος να προστατεύσει την Σάρλοτ και τον Λούις από το «σύνδρομο του εφεδρικού»

Η στάση αυτή φαίνεται να επηρεάζεται από την εμπειρία του αδελφού του, πρίγκιπα Χάρι, ο οποίος έχει μιλήσει ανοιχτά για αυτή τη θέση, περιγράφοντας τον εαυτό του ως «σκιά» και «plan B»
THE LIFO TEAM
Με καρφίτσα στο πέτο μια χρυσή αγχόνη: Ο νέος νόμος του Ισραήλ για τον απαγχονισμό των Παλαιστινίων

Διεθνή / Με καρφίτσα στο πέτο μια χρυσή αγχόνη: Ο νέος νόμος του Ισραήλ για τον απαγχονισμό των Παλαιστινίων

Ο νέος νόμος, που εισήγαγε η ακροδεξιά κυβέρνηση του Ισραήλ, ψηφίστηκε στο κοινοβούλιο τη Δευτέρα το βράδυ. Επιβάλλει τη θανατική ποινή σε Παλαιστίνιους που έχουν καταδικαστεί για θανατηφόρες επιθέσεις.
THE LIFO TEAM