Τουρκία: Το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο απέρριψε τις προσφυγές για ακύρωση του δημοψηφίσματος

Τουρκία: Το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο απέρριψε τις προσφυγές για ακύρωση του δημοψηφίσματος Facebook Twitter
0

   

Το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο της Τουρκίας (YSK) απέρριψε σήμερα τις προσφυγές των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την ακύρωση του δημοψηφίσματος της Κυριακής με αφορμή τις παρατυπίες που υποστήριζαν ότι έγιναν.

 

Δέκα μέλη του YSK ψήφισαν κατά της ακύρωσης των αποτελεσμάτων και ένας ψήφισε υπέρ, σύμφωνα με το ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι NTV.

"Οι προσφυγές του HDP, του CHP και του κόμματος Vatan αναφορικά με το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου συζητήθηκαν ξεχωριστά και ως αποτέλεσμα των εκτιμήσεων, απορρίφθηκαν με ψήφους 10 κατά έναν 1 υπέρ" ανέφερε το Συμβούλιο σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

 

Η αντιπολίτευση ζητούσε την ακύρωση του δημοψηφίσματος με αφορμή την απόφαση του YSK να θεωρήσει έγκυρα ψηφοδέλτια που δεν έφεραν την επίσημη σφραγίδα των εφορευτικών επιτροπών.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είχε ξεκινήσει χθες  μάχη για την ακύρωση του δημοψηφίσματος που προβλέπει τη σημαντική ενίσχυση των εξουσιών του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Την ίδια ώρα, ο Δικηγορικός Σύλλογος της Τουρκίας και διεθνείς παρατηρητές ανακοίνωναν ότι παρατυπίες από την πλευρά των εκλογικών αρχών ενδέχεται να αλλοίωσαν το αποτέλεσμα.


0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΡΩΣΙΑ ΑΚΡΙΒΕΙΑ

Διεθνή / «Η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε είναι σοβαρή» - Ο Μακρόν συγκαλεί έκτακτη συνάντηση της G7

Στο επίκεντρο της συνόδου η ακρίβεια στον τομέα της ενέργειας και οι «υβριδικές ρωσικές επιθέσεις» - «Θέλουμε να αποφύγουμε περιττές εντάσεις μεταξύ των χωρών της G7 και των βασικών εταίρων μας», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Γάλλος πρόεδρος
THE LIFO TEAM
Φυγόδικος στην Ελλάδα πρώην αξιωματούχος του Κονέκτικατ μετά την καταδίκη του για διαφθορά

Διεθνή / Φυγόδικος στην Ελλάδα πρώην αξιωματούχος του Κονέκτικατ μετά την καταδίκη του για διαφθορά

Καταδικάστηκε για εκβίαση και δωροληψία χιλιάδων δολαρίων με αντάλλαγμα τη διατήρηση ή την εξασφάλιση συμβάσεων πολλών εκατομμυρίων δολαρίων για σχολικά έργα
THE LIFO TEAM
Η Κολομβία αποχωρεί από διεθνή συμμαχία για τα ΛΟΑΤΚΙ δικαιώματα, ενώ είχε τη συμπροεδρία της

Διεθνή / Η Κολομβία αποχωρεί από διεθνή συμμαχία για τα ΛΟΑΤΚΙ δικαιώματα, ενώ είχε τη συμπροεδρία της

Η Κολομβία εγκαταλείπει τον μηχανισμό για τα ΛΟΑΤΚΙ δικαιώματα που η ίδια συντόνιζε. Η συμμετοχή στον οργανισμό «δεν αποτελεί πλέον προτεραιότητα» της εξωτερικής πολιτικής της χώρας.
THE LIFO TEAM