Παραμένει το προβάδισμα του «ναι» σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα ξένα ΜΜΕ, αλλά η ψαλίδα έχει κλείσει αισθητά σε σχέση με τα αρχικά αποτελέσματα.

 

Τα πρώτα αποτελέσματα που μετέδωσε το NTV έδειχναν ότι με καταμετρημένο το 24% των ψήφων, το «ναι» συγκέντρωνε ποσοστό 63%.

 

Ωστόσο, με την ενσωμάτωση όλο και περισσότερων εκλογικών τμημάτων, ιδίως στα μεγάλα αστικά κέντρα, η διαφορά μειώθηκε αισθητά. Έτσι, σύμφωνα με το TRT World, με καταμετρημένο το 86% των ψήφων, το «Ναι» συγκεντρώνει 52.96%, έναντι του 47.02% που πάει στο «όχι».

 

 

Πάντως, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, στην Κωνσταντινούπολη, πόλη βαρόμετρο για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, το «όχι» επικράτησε με πολύ μικρή διαφορά (μέσα στα όρια του στατιστικού λάθους) με 50.04% έναντι 49.96%.

 

 

Την ίδια στιγμή, και στην Άγκυρα το «όχι» προηγείται με το ποσοστό του να ανέρχεται λίγο πάνω από το 50%, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN TURK.

 

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης δήλωσε ότι το στρατόπεδο του «ναι» δεν κέρδισε όσες ψήφους ανέμενε στο σημερινό δημοψήφισμα για την συνταγματική αναθεώρηση. Εντούτοις, όπως ο ίδιος σημείωσε, το «ναι» προηγείται έναντι του «όχι».

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr