Τα τρία μωρά κοάλα που κλάπηκαν.
Τα τρία μωρά κοάλα που κλάπηκαν.

 

Τρία μωρά κοάλα κλάπηκαν από το σπίτι μίας φροντίστριας άγριων ζώων στο Μπρισμπέιν, της Αυστραλίας, προκαλώντας αναστάτωση καθώς χρειάζονται ειδική φροντίδα για να επιβιώσουν. 

 

Η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα για τον εντοπισμό τους, ενώ ζητάει επειγόντως τη βοήθεια των πολιτών, τονίζοντας πως τα μικρά ζώα ακολουθούν ειδική φαρμακευτική αγωγή και δεν μπορούν να επιβιώσουν από μόνα τους. Όπως έγινε γνωστό, κλάπηκαν κάποια στιγμή μεταξύ της νύχτας της Πέμπτης και νωρίς το πρωί της Παρασκευής.

 

 

Τα κοάλα είναι περίπου 14 μηνών και ζυγίζουν από 2 έως 3 κιλά. Ανήκαν σε μία ομάδα 11 κοάλα, που λάμβαναν θεραπεία από τη Βασιλική Εταιρία για την Πρόληψη της Κακοποίησης των Ζώων (RSPCA), στην Αυστραλίας.

 

 

Η φροντίστρια Σαμ Λόνγκμαν δήλωσε ότι «όταν ήρθα σπίτι το πρωί της Παρασκευής έριξα μια ματιά για να βεβαιωθώ ότι όλα ήταν καλά. Όμως δεν τα μέτρησα ένα - ένα. Αργότερα την ίδια ημέρα, που πήγα να τα ταΐσω, κατάλαβα ότι έλειπαν».

 

 

«Θέλω μόνο να επιστρέψουν Είναι άρρωστα και χρειάζονται φροντίδα», αναφέρει η Σαμ, ενώ εξηγεί πως κάποιος που δεν έχει τις απαραίτητες γνώσεις δεν μπορεί να τα φροντίσει σωστά.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr