ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

18 πιθανούς τρομοκράτες υποστηρίζει ότι σταμάτησε η Κύπρος

18 πιθανούς τρομοκράτες υποστηρίζει ότι σταμάτησε η Κύπρος Facebook Twitter
0

Δεκαοχτώ πιθανούς τρομοκράτες έστειλαν πίσω στις χώρες προέλευσής τα τελευταία χρόνια οι κυπριακές αρχές, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο γενικός διευθυντής του κυπριακού υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβης Αλέξανδρος Ζήνων.

Τα άτομα αυτά, σύμφωνα με τον κ. Ζήνωνα , είχαν φθάσει στην Κύπρο με σκοπό να περάσουν στα κατεχόμενα, από εκεί να μεταβούν στην Τουρκία και στη συνέχεια στη Συρία, για να πολεμήσουν μαζί με το Ισλαμικό Κράτος.

Ο κ. Ζήνων επεσήμανε ότι «η Κύπρος έχει πολύ στενή συνεργασία με διάφορες υπηρεσίες ασφάλειας και πληροφοριών χωρών της γειτονίας της, αλλά και πέραν αυτής, η οποία είναι αρκετά αποτελεσματική». Πρόσθεσε πως, στο πλαίσιο αυτό, σε χώρα, στην οποία σημειώθηκε πρόσφατα τρομοκρατικό κτύπημα, είχαν αποτραπεί προηγουμένως γύρω στις 50 απόπειρες τρομοκρατικών επιθέσεων, και πως κάτι ανάλογο ισχύει και για άλλες χώρες.

Αναφερόμενος στις τριμερείς συνεργασίες Κύπρου και Ελλάδας με χώρες της περιοχής, ο κ. Ζήνων δήλωσε πως «στόχος μας, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, είναι να δημιουργηθεί ένα φόρουμ διαλόγου, διαβούλευσης και συνεργασίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, το οποίο θα συνεισφέρει στην προαγωγή συνθηκών σταθερότητας, ασφάλειας και ευημερίας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM