Τουρκία: Συλλήψεις υπόπτων τζιχαντιστών που φέρεται να σχεδίαζαν επίθεση πριν το δημοψήφισμα

Τουρκία: Συλλήψεις υπόπτων τζιχαντιστών που φέρεται να σχεδίαζαν επίθεση πριν το δημοψήφισμα Facebook Twitter
0

Η αστυνομία στην Κωνσταντινούπολη συνέλαβε πέντε υπόπτους για σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος, ενώ για μερικούς από αυτούς, υπάρχουν υποψίες ότι σχεδίαζαν επίθεση πριν από το δημοψήφισμα που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.


Συγκεκριμένα, για τους τρεις από τους συλληφθέντες υπάρχουν υποψίες ότι σχεδίαζαν επίθεση στο όνομα του Ισλαμικού Κράτους. Οι δύο άλλοι, μεταξύ αυτών και ένας με καταγωγή από το Ταζικιστάν, είχαν ταξιδέψει σε «πολεμικές ζώνες» αναλαμβάνοντας δράση για λογαριασμό των τζιχαντιστών.


Το Ισλαμικό Κράτος θεωρείται υπεύθυνο για τουλάχιστον έξι από τις δώδεκα τρομοκρατικές επιθέσεις κατά αστικών στόχων στην Τουρκία, τους προηγούμενους μήνες. Μεταξύ αυτών και η πολύνεκρη επίθεση στο κλαμπ Ρέινα της Κωνσταντινούπολης, την Πρωτοχρονιά, με συνέπεια τον θάνατο 39 ατόμων.


Η Τουρκία, που είναι μέλος του ΝΑΤΟ, συμμετέχει στη διεθνή συμμαχία υπό τις ΗΠΑ κατά του Ισλαμικού Κράτους, ενώ διεξάγει από τον περασμένο Αύγουστο, πολεμικές επιχειρήσεις προκειμένου ν' απωθήσει τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, αλλά και τους Κούρδους από τη νότια συνοριακή γραμμή της.


Οι Τούρκοι, ψηφίζουν μεθαύριο, Κυριακή για την αλλαγή του πολιτικού συστήματος της χώρας, προκειμένου να ενισχυθούν οι εξουσίες του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Οι δημοσκοπήσεις που έγιναν χθες, δείχνουν μία καθαρή πλειοψηφία των ψηφοφόρων που θα ψηφίσουν υπέρ των προτεινόμενων αλλαγών.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ