Χιλιάδες Λονδρέζοι είναι απόψε συγκεντρωμένοι στους δρόμους της πόλης για να στείλουν ένα αποφασιστικό μήνυμα κατά της τρομοκρατίας και τιμώντας τα θύματα της επίθεσης να εκφράσουν αλληλεγγύη τους στις οικογένειες τούς.

 

Μια μέρα μετά την αιματηρή επίθεση με τους τέσσερις νεκρούς και τους σαράντα τραυματίες, οι κάτοικοι της πόλης προσπαθούν να βρουν ξανά το ρυθμό τους μέσα στην πόλη που είναι πλέον αστυνομοκρατούμενη.

 

Κρατώντας σημαίες, λουλούδια και αναμμένα κεριά οι Λονδρέζοι συρρέουν στην πλατεία Τραφάλγκαρ και αποτίουν συγκινημένοι φόρο τιμής στα θύματα.


Ο Δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν που βρέθηκε νωρίτερα στην τελετή έστειλε ένα σαφές μήνυμα ότι «οι Λονδρέζοι δεν θα πτοηθούν από την τρομοκρατία».

 

«Οι κακοί και διεστραμμένοι άνθρωποι που προσπάθησαν να καταστρέψουν τη ζωή μας δεν θα πετύχουν ποτέ το σκοπό τους και τους καταδικάζουμε», πρόσθεσε και αναφέρθηκε ονομαστικά στα θύματα της επίθεσης.

 

«Αυτή είναι μια στιγμή για να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας για τον ηρωισμό των αστυνομικών μας και τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης που έτρεξαν προς τον κίνδυνο να βοηθήσουν και την ίδια στιγμή να ενθαρρύνουν και όλους τους άλλους», είπε ο Καν ευχαριστώντας έτσι τις αρχές.

 

Μια ομάδα μουσουλμάνων συμμετείχε στην αγρυπνία, κρατώντας ένα πλακάτ με το σύνθημα «Αγάπη για όλους, μίσος για κανέναν». «Τα γεγονότα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με τη θρησκεία... Αυτό είναι καθαρή τρομοκρατία», είπε στο Reuters ένας από αυτούς, ο 23χρονος φοιτητής Άλι Ράζα από το Λονδίνο.


Πριν λήξει η συγκέντρωση το πλήθος τήρησε ενός λεπτού σιγή.