Δημοσκόπηση Reuters/Ipsos: Το 48% των Καναδών τάσσεται υπέρ της απέλασης των παράτυπων μεταναστών

Δημοσκόπηση Reuters/Ipsos: Το 48% των Καναδών τάσσεται υπέρ της απέλασης των παράτυπων μεταναστών Facebook Twitter
0

Οι μισοί περίπου Καναδοί τάσσονται υπέρ της απέλασης όσων διασχίζουν παράνομα τα σύνορα με τις Ηνωμένες Πολιτείες και εισέρχονται στο καναδικό έδαφος και αντίστοιχο ποσοστό αποδοκιμάζει τον τρόπο με τον οποίο ο Τζάστιν Τριντού διαχειρίζεται το μεταναστευτικό σύμφωνα με δημοσκόπηση Reuters/Ipsos.

4 στους 10 ερωτηθέντες απάντησαν ότι τα άτομα που εισέρχονται παράνομα μπορεί να καταστήσουν «λιγότερο ασφαλή» τη χώρα του Καναδά, καθώς η ροή εκατοντάδων αιτούντων άσυλο από χώρες της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής από τις ΗΠΑ προς τον Καναδά έχει αυξηθεί τους τελευταίους μήνες.

Επί δεκαετίες στον Καναδά εφαρμόσθηκε συναινετική διακομματική πολιτική υπέρ της νόμιμης μετανάστευσης, αλλά η κυβέρνηση Τριντό αντιμετωπίζει πιέσεις εξαιτίας της αύξησης της ροής των παράνομων εισόδων στη χώρα.

Κάθε φορά που εμφανίζεται στο κοινοβούλιο, δέχεται πιεστικές ερωτήσεις για το θέμα, τόσο από βουλευτές της αριστεράς που ζητούν την αύξηση των αδειών εισόδου προς τους αιτούντες άσυλο, όσο και από βουλευτές της δεξιάς που ισχυρίζονται ότι πρόσφυγες και μετανάστες αποτελούν εν δυνάμει απειλή για την ασφάλεια.

Το 48% των Καναδών, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, τάσσεται υπέρ της αύξησης των απελάσεων ατόμων που ζουν χωρίς άδεια παραμονής στον Καναδά και υπέρ της επαναπροώθησης στο αμερικανικό έδαφος των ατόμων που διασχίζουν παράνομα τα σύνορα.

Το 36% των ερωτηθέντων αντίθετα θεωρεί ότι ο Καναδάς οφείλει να δεχθεί τους πρόσφυγες και μετανάστες και να τους επιτρέψει να καταθέσουν αίτηση για την παροχή ασύλου. Τα αντίστοιχα ποσοστά στις ΗΠΑ που ανέδειξε τον Ντόναλντ Τραμπ είναι 50%, σύμφωνα με δημοσκόπηση Reuters/Ipsos που διενεργήθηκε ταυτόχρονα.

Μετανάστες που ερωτήθηκαν από το Reuters στον Καναδά δήλωσαν ότι ζούσαν νομίμως στις ΗΠΑ, όπου είχαν καταθέσει αίτηση ασύλου, και αναγκάσθηκαν να καταφύγουν στον Καναδά φοβούμενοι την πολιτική της κυβέρνησης Τραμπ.

Το 46% των ερωτηθέντων διαφωνεί με τη διαχείριση της κατάστασης από την κυβέρνηση του Τζάστιν Τριντό, το 37% συμφωνεί και το 17% δεν εκφέρει γνώμη.

Τον Ιανουάριο, σύμφωνα με δημοσκόπηση Ipsos, το 59% ενέκρινε την πολιτική Τριντό και το 41% την αποδοκίμαζε.\

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ