Στα πρόθυρα της χρεοκοπίας βρίσκεται η Σικελία, με το χρέος να έχει ήδη φτάσει τα 17 δις ευρώ και τον Μόντι να ανησυχεί και να προαναγγείλει την απομάκρυνση του περιφερειάρχη Ραφαέλε Λομπάρντο, ως υπευθύνου για την κατάσταση. Όπως αποκαλύπτουν τα δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου, στη Σικελία είχε δημιουργηθεί ένα υδροκέφαλο κράτος, υπό τον έλεγχο της Μαφία. Οι αριθμοί είναι αποκαλυπτικοί καθώς στη Σικελία εργάζονται στην Περιφέρεια 140 χιλιάδες άνθρωποι, υπάρχουν 7 χιλιάδες εμπειρογνώμονες και ειδικοί, 26 χιλιάδες δασοφύλακες (όταν στη Λομβαρδία είναι μόλις 460) και το Περιφερειακό Συμβούλιο της Σικελίας κοστίζει 176 εκ ευρώ το χρόνο. Το καμπανάκι στον Μόντι για την κατάσταση της Σικελίας χτύπησε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Βιομηχάνων και υπεύθυνος για την περιφέρεια της Σικελίας Ιβάν Λο Μπέλο, ο οποίος διεμήνυσε στη Ρώμη ότι με τόσο χρέος και έλλειμμα 5 δις η χρεοκοπία είναι κοντά.

 

Μάλιστα ο Λο Μπέλο δεν παρέλειψε να συγκρίνει το νησί με το αρχαιοελληνικό παρελθόν με τη σύγχρονη Ελλάδα: «Η Σικελία κινδυνεύει να μετατραπεί σε ιταλική Ελλάδα. Η χώρα μας πρέπει να παρέμβει, αναθεωρώντας, αν χρειάζεται, και στη διοικητική αυτονομία που είχε χορηγηθεί στη Σικελία, αμέσως μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο», είπε ο Λο Μπέλο.

 

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα η διευρυμένη αυτονομία της Σικελίας είχε ως αποτέλεσμα τις προσλήψεις φίλων και συγγενών των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου ενώ η Μαφία με τις διασυνδέσεις της αναλαμβάνει το 93% των μεγάλων έργων που γίνονται στην περιοχή. Ο υπό παραίτηση περιφερειάρχης πάντως , κατηγορεί την κυβέρνηση Μόντι ότι έχει κατακρατήσει τα κονδύλια που προοριζόταν για το νησί. «Αν είχαμε αυτά τα χρήματα, δεν θα υπήρχε πρόβλημα» λέει ο Λομπάρντο.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr