Αρκετοί Έλλαδίτες και Κύπριοι που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς, είναι ανάμεσα στους πιο πλούσιους της Βρετανίας, σύμφωνα με τους “Sunday Times”. Στην κορυφή των πιο πλούσιων Ελλήνων της Βρετανίας βρίσκεται ο Αριστοτέλης Μυστακίδης με περιουσία £1,7 δισ., ηγετικό στέλεχος του πολυεθνικού κολοσσού Glenore. O κ. Μυστακίδης είναι το νούμερο 28 στη λίστα με τους πλουσιότερους κατοίκους της Μεγάλης Βρετανίας και ο πρώτος πιο πλούσιος Έλληνας της χώρας.

 

Ανάμεσα στους πλουσιότερους Έλληνες είναι και ο Φίλιππος Νιάρχος, ο πρωτότοκος γιος του Σταύρου Νιάρχου με προσωπική περιουσία €1 δισ.

 

Στον κατάλογο είναι ακόμα, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, ο εφοπλιστής Μιχάλης Λαιμός (€765 εκατ.), ο Τζόν Ζοχώνης μεγιστάνας του σαπουνιού (€346 εκατ.) και οι Τρύφων Νάτσης και Κρίς Ρόκος ιδιοκτήτες της εταιρείας διαχείρισης κεφαλαίων Brevan Howard (€227 εκατ.).

 

Ο πλουσιότερος Κύπριος στην λίστα είναι ο Άλκης Δαυίδ του οποίου η περιουσία υπολογίζεται γύρω στα £1,1 δισ. (€1,4 δισ.). Δραστηριοποιείται σε μια σειρά επιχειρήσεων, από τη ναυτιλία έως τη βιομηχανία.

 

Ο δεύτερος πιο πλούσιος Κύπριος που ζει στην Βρετανία είναι ο Στέλιος Χατζηιωάννου (Easy Jet) που η περιουσία του ανέρχεται στα £1,015 δισ. (€1,2 δισ.) ενώ ο τρίτος πλουσιότερος Κύπριος είναι ο Κρις Λαζαρή με περιουσία £730 εκατ. (€923 εκατ.), και αντικείμενο ενασχόλησης τον τομέα των ακινήτων.

 

Στον κατάλογο περιλαμβάνονται και οι Τζον Χριστοδούλου με £670 εκατ., ο Άντης Παναγιώτου με £400 εκατ., ο Θίο Παφίτης (ιδιοκτήτης αλυσίδας καταστημάτων γραφικής ύλης) με £180 εκατ. και τα αδέλφια Στέφανος και Στέλιος Στεφάνου που ασχολούνται με τις οικοδομές και έχουν περιουσία £140 εκατ. Στη λίστα και ο κυπριακής καταγωγής Τζορτζ Μάικλ  με περιουσία £100 εκατ.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr