Ελλαδίτες και Κύπριοι ανάμεσα στους πιο πλούσιους της Βρετανίας

Ελλαδίτες και Κύπριοι ανάμεσα στους πιο πλούσιους της Βρετανίας Facebook Twitter
0

Αρκετοί Έλλαδίτες και Κύπριοι που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς, είναι ανάμεσα στους πιο πλούσιους της Βρετανίας, σύμφωνα με τους “Sunday Times”. Στην κορυφή των πιο πλούσιων Ελλήνων της Βρετανίας βρίσκεται ο Αριστοτέλης Μυστακίδης με περιουσία £1,7 δισ., ηγετικό στέλεχος του πολυεθνικού κολοσσού Glenore. O κ. Μυστακίδης είναι το νούμερο 28 στη λίστα με τους πλουσιότερους κατοίκους της Μεγάλης Βρετανίας και ο πρώτος πιο πλούσιος Έλληνας της χώρας.

Ανάμεσα στους πλουσιότερους Έλληνες είναι και ο Φίλιππος Νιάρχος, ο πρωτότοκος γιος του Σταύρου Νιάρχου με προσωπική περιουσία €1 δισ.

Στον κατάλογο είναι ακόμα, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, ο εφοπλιστής Μιχάλης Λαιμός (€765 εκατ.), ο Τζόν Ζοχώνης μεγιστάνας του σαπουνιού (€346 εκατ.) και οι Τρύφων Νάτσης και Κρίς Ρόκος ιδιοκτήτες της εταιρείας διαχείρισης κεφαλαίων Brevan Howard (€227 εκατ.).

Ο πλουσιότερος Κύπριος στην λίστα είναι ο Άλκης Δαυίδ του οποίου η περιουσία υπολογίζεται γύρω στα £1,1 δισ. (€1,4 δισ.). Δραστηριοποιείται σε μια σειρά επιχειρήσεων, από τη ναυτιλία έως τη βιομηχανία.

Ο δεύτερος πιο πλούσιος Κύπριος που ζει στην Βρετανία είναι ο Στέλιος Χατζηιωάννου (Easy Jet) που η περιουσία του ανέρχεται στα £1,015 δισ. (€1,2 δισ.) ενώ ο τρίτος πλουσιότερος Κύπριος είναι ο Κρις Λαζαρή με περιουσία £730 εκατ. (€923 εκατ.), και αντικείμενο ενασχόλησης τον τομέα των ακινήτων.

Στον κατάλογο περιλαμβάνονται και οι Τζον Χριστοδούλου με £670 εκατ., ο Άντης Παναγιώτου με £400 εκατ., ο Θίο Παφίτης (ιδιοκτήτης αλυσίδας καταστημάτων γραφικής ύλης) με £180 εκατ. και τα αδέλφια Στέφανος και Στέλιος Στεφάνου που ασχολούνται με τις οικοδομές και έχουν περιουσία £140 εκατ. Στη λίστα και ο κυπριακής καταγωγής Τζορτζ Μάικλ  με περιουσία £100 εκατ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Διεθνή / Αυστραλία: Τρεις ακόμη παίκτριες της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου του Ιράν επιστρέφουν στην Τεχεράνη

«Οι Αυστραλοί πρέπει να αισθάνονται περήφανοι που στη χώρα μας αυτές οι γυναίκες βρέθηκαν μπροστά σε πραγματικές επιλογές και ήρθαν σε επαφή με αρχές που προσπάθησαν να τις βοηθήσουν», δήλωσε ο Αυστραλός ΥΠΕΞ
THE LIFO TEAM
ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ CNN

Διεθνή / Πεντάγωνο και Λευκός Οίκος επιτίθενται στο CNN εξαιτίας άρθρου για τον πόλεμο στο Ιράν

Σε ανοιχτή σύγκρουση με το CNN πέρασαν το Πεντάωνο και ο Λευκός Οίκος, έπειτα από δημοσίευμα του δικτύου που αμφισβητεί την ετοιμότητα της επιχείρησης των ΗΠΑ στον πόλεμο με το Ιράν
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ

Διεθνή / Το Ιράν ανακοίνωσε τα αντίποινα για το πλήγμα στο Χαργκ: Καλεί τους κατοίκους των ΗΑΕ σε εκκενώσεις

Ο μουσουλμανικός πληθυσμός των ΗΑΕ και των οικιστικών τους κέντρων καλείται να εκκενώσει λιμάνια, αποβάθρες και τις περιοχές όπου βρίσκονται αμερικανικές δυνάμεις
THE LIFO TEAM
Τα κατοικίδια που μένουν πίσω όταν οι άνθρωποι φεύγουν από τη Μέση Ανατολή

Διεθνή / Τα κατοικίδια που μένουν πίσω όταν οι άνθρωποι φεύγουν από τη Μέση Ανατολή

Η Γαλλία διευκολύνει προσωρινά την επιστροφή πολιτών της μαζί με κατοικίδια από τη Μέση Ανατολή, την ώρα που καταφύγια στο Ντουμπάι λένε ότι γεμίζουν από ζώα που μένουν πίσω λόγω του πολέμου με το Ιράν.
THE LIFO TEAM
Ο Μαμντάνι ιδρύει γραφείο ΛΟΑΤΚΙ+ υποθέσεων με τρανς επικεφαλής

Διεθνή / Ο Μαμντάνι ιδρύει γραφείο ΛΟΑΤΚΙ+ υποθέσεων με τρανς επικεφαλής

Η Νέα Υόρκη αποκτά για πρώτη φορά ειδικό γραφείο για θέματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, με την Taylor Brown να γίνεται το πρώτο τρανς πρόσωπο που αναλαμβάνει την ηγεσία γραφείου ή υπηρεσίας του δήμου.
THE LIFO TEAM
«Είστε χειρότεροι ο ένας από τον άλλον»: Ιρανοί αντικαθεστωτικοί στρέφονται κατά του Τραμπ

Διεθνή / «Είστε χειρότεροι ο ένας από τον άλλον»: Ιρανοί αντικαθεστωτικοί στρέφονται κατά του Τραμπ

Από την ελπίδα στην απογοήτευση φαίνεται να περνά η στάση πολλών Ιρανών, καθώς ο πόλεμος και οι αεροπορικές επιδρομές εντείνουν την καταστροφή και την αβεβαιότητα στη χώρα τους
THE LIFO TEAM