Η Νιγηρία προειδοποιεί τους πολίτες της να αποφεύγουν τα ταξίδια στις ΗΠΑ μέχρι να αποσαφηνιστεί η πολιτική μετανάστευσης

Η Νιγηρία προειδοποιεί τους πολίτες της να αποφεύγουν τα ταξίδια στις ΗΠΑ μέχρι να αποσαφηνιστεί η πολιτική μετανάστευσης Facebook Twitter
0

Η Νιγηρία συμβούλευσε τους υπηκόους της να αποφεύγουν τα μη απολύτως απαραίτητα ταξίδια στις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά την άρνηση της Ουάσινγκτον να δεχτεί στο αμερικανικό έδαφος πολλούς Νιγηριανούς πολίτες που είχαν έγκυρες θεωρήσεις εισόδου, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.


Η ειδική σύμβουλος του προέδρου της Νιγηρίας για τις εξωτερικές υποθέσεις, Αμπίκε Νταμπίρι-Ερέουα, ανέφερε στην ανακοίνωση ότι οι Νιγηριανοί που δεν έχουν "επιτακτική ανάγκη ή ουσιαστικό λόγο" να μεταβούν στις ΗΠΑ θα πρέπει να αναβάλουν την επίσκεψή τους στη χώρα αυτή. "Τις τελευταίες εβδομάδες είδαμε να αρνούνται την είσοδο σε κάποιους Νιγηριανούς που είχαν έγκυρη αμερικανική βίζα", ανέφερε, διευκρινίζοντας ότι οι άνθρωποι αυτοί στάλθηκαν πίσω στη Νιγηρία με την πρώτη διαθέσιμη πτήση. Οι βίζες τους κατόπιν ακυρώθηκαν.


Σύμφωνα με την Νταμπίρι-Ερέουα δεν δόθηκε καμία εξήγηση για την απόφαση αυτή της αμερικανικής υπηρεσίας μετανάστευσης.
Η κυβέρνηση της Νιγηρίας συνέστησε στους Νιγηριανούς να αναβάλουν τα ταξίδια τους "μέχρι να αποσαφηνιστεί η νέα πολιτική μετανάστευσης" του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.


Από τα 2,1 εκατομμύρια Αφρικανούς μετανάστες που ζούσαν στις ΗΠΑ το 2015 οι 327.000 είχαν γεννηθεί στη Νιγηρία, σύμφωνα με στοιχεία του αμερικανικού ινστιτούτου ερευνών Pew Research Center.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα Υόρκη Μαμντάνι Αστόρια

Διεθνή / Αφήνει την Αστόρια και μετακομίζει στην επίσημη δημαρχιακή κατοικία ο Μαμντάνι

Ο Μαμντάνι ανέφερε ότι θα του λείψει η καθημερινότητα στην Αστόρια, σημειώνοντας ωστόσο πως «ακόμη και όταν δεν θα ζω πλέον εκεί, η Αστόρια θα συνεχίσει να ζει μέσα μου και στο έργο μου»
LIFO NEWSROOM
Αυστρία: Ορειβάτισσα εγκαταλείφθηκε από τον σύντροφό της στην υψηλότερη κορφή και πέθανε από το κρύο

Διεθνή / Αυστρία: Εγκατέλειψε την ορειβάτιδα σύντροφό του στην υψηλότερη κορφή και εκείνη πέθανε από το κρύο

Οι κινήσεις που φάνηκαν ύποπτες στους εισαγγελείς - Ο 39χρονος φέρεται να «έβαλε το κινητό σε σίγαση» ενώ προσπαθούσαν να τον εντοπίσουν διασωστικές ομάδες
LIFO NEWSROOM