Έρευνα: Το Ισλάμ θα είναι η μεγαλύτερη θρησκεία ως το τέλος του αιώνα

Έρευνα: Το Ισλάμ θα είναι η μεγαλύτερη θρησκεία ως το τέλος του αιώνα Facebook Twitter
1

Το Ισλάμ είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη θρησκεία και αναμένεται να ξεπεράσει το Χριστιανισμό ως πιο δημοφιλής πίστη του κόσμου μέχρι το έτος 2100, σύμφωνα με το Pew Research Center.

Το 2010, υπήρχαν περίπου 1,6 δισεκατομμύρια μουσουλμάνων στον κόσμο, περίπου 23 τοις εκατό του παγκόσμιου πληθυσμού. Το Ισλάμ είναι σήμερα η ταχύτερα αναπτυσσόμενη θρησκεία στον κόσμο και η δεύτερη μεγαλύτερη μετά το Χριστιανισμό. Οι Χριστιανοί αποτελούσαν το 31 τοις εκατό του παγκόσμιου πληθυσμού το 2010, ή περίπου 2,2 δισεκατομμύρια. Μέχρι το 2050, ωστόσο, ο αριθμός των οπαδών των δύο μεγαλύτερων θρησκειών του κόσμου εκτιμάται ότι θα είναι ίσιος, αν συνεχιστούν οι σημερινές δημογραφικές τάσεις, καθώς οι Μουσουλμάνοι τείνουν να κάνουν περισσότερα παιδιά από τους πιστούς άλλων θρησκειών.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν επίσης ότι, κατά μέσο όρο, οι οπαδοί του Ισλάμ γίνονται όλο και νεότεροι – επτά χρόνια νεότεροι κατά μέσο όρο από τους μη μουσουλμάνους. Τα στοιχεία αυτά σημαίνουν ότι οι χριστιανικοί πληθυσμοί μπορεί να συρρικνωθούν σε κάποιες παραδοσιακά χριστιανικές χώρες και αυτό θα βοηθηθεί από τις αυξανόμενες τάσεις μετανάστευσης σε Β. Αμερική και Ευρώπη.

Το Pew αναφέρει ότι "το 10% όλων των Ευρωπαίων θα είναι μουσουλμάνοι το 2050," ενώ οι μουσουλμάνοι στις ΗΠΑ θα φτάσουν μέχρι και 2,1 τοις εκατό του πληθυσμού από τα μέσα του αιώνα, ξεπερνώντας τον αριθμό των Εβραίων.

Η έρευνα περιέλαβε και τη στάση των Αμερικανών απέναντι στο μουσουλμάνους και το Ισλάμ με τη συγκεκριμένη θρησκεία να συγκεντρώνει 48 βαθμούς τους 100, κατά 2 βαθμούς χαμηλότερα από τους άθεους (50%).

Στην Ευρώπη τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι οι περισσότεροι πολίτες στην Ουγγαρία, την Ιταλία, την Πολωνία και την Ελλάδα, βλέπουν τους μουσουλμάνους "αρνητικά", ενώ οι αρνητικές συμπεριφορές είναι πολύ λιγότερο συχνές στη Δυτική και Βόρεια Ευρώπη, όπου υπάρχει ένα πολύ μεγαλύτερος μουσουλμανικός πληθυσμός.

Με πληροφορίες από το rt.com

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια