Ο Τραμπ δεν θα παραστεί στο ετήσιο δείπνο της Ένωσης Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου

Ο Τραμπ δεν θα παραστεί στο ετήσιο δείπνο της Ένωσης Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου Facebook Twitter
0

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ γνωστοποίησε χθες Σάββατο ότι δεν θα παρευρεθεί στο καθιερωμένο ετήσιο δείπνο της Ένωσης Ανταποκριτών Λευκού Οίκου (WHCA) στα τέλη του Απριλίου, σε μια πρωτοφανή απόφαση στην ιστορία της αμερικανικής προεδρίας.

«Δεν θα παρευρεθώ στο δείπνο της Ένωσης των Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου φέτος», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter, ευχόμενος σε όλους να έχουν μία καλή βραδιά.

Ο Τραμπ έχει ξεκινήσει έναν ιδιότυπο «πόλεμο» με μεγάλο μέρος του Τύπου, αποκαλώντας μάλιστα τους δημοσιογράφους ως «εχθρούς του λαού», ενώ επικρίνει συχνά τα ΜΜΕ ως πηγή ψευδών ειδήσεων (fake news).

Το ετήσιο δείπνο θα παρατεθεί την 29η Απριλίου στην Ουάσινγκτον, με τους ανταποκριτές να δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να το ακυρώσουν.

Το δείπνο «ήταν και θα συνεχίζει να είναι μία γιορτή της Πρώτης Τροπολογίας και του σημαντικού ρόλου που διαδραματίζει ένας ανεξάρτητος υγιής δημοσιογραφικός οργανισμός σε μία υγιή δημοκρατία» δήλωσε ο Jeff Mason, ανταποκριτής του Reuters στο Λευκό Οίκο και επικεφαλής της Ένωσης Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου.

Ο Ronald Reagan ήταν ο τελευταίος Αμερικανός πρόεδρος που δεν παρέστη στο καθιερωμένο δείπνο της Ένωσης Ανταποκριτών εξαιτίας της απόπειρας δολοφονίας σε βάρος του το μακρινό 1981.

Ορισμένα ΜΜΕ, όπως το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg ή το περιοδικό New Yorker, που συνηθίζουν να υποστηρίζουν την εκδήλωση και να φιλοξενούν ακριβά after-parties, ξεκαθάρισαν ότι δεν προτίθενται να κάνουν τίποτα τέτοιο φέτος.

Υπενθυμίζεται ότι προχθές, Παρασκευή, ο Λευκός Οίκος απέκλεισε πολλά μεγάλα ΜΜΕ όπως οι New York Times, το Politico, το δίκτυο CNN και οι Los Angeles Times από ένα προγραμματισμένο briefing, προκαλώντας αντιδράσεις.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM