Ένα πανό που ξεδιπλώθηκε χθες στο Άγαλμα της Ελευθερίας με μήνυμά υπέρ των προσφύγων και κατά της πολιτικής του αμερικανού προέδρου κατάφερε έστω και για λίγο να γίνει viral στο διαδίκτυο και να εκφράσει μέσα από το εμβληματικό τοπόσημο της Νέας Υόρκης τη δυσαρέσκεια για τις απαγορεύσεις εισόδου του διατάγματος Τραμπ.

 

Μια μικρή ομάδα ακτιβιστών ανέλαβε την ευθύνη για το πανό με το μήνυμα και στο λογαριασμό του Twitter «Alt Lady Liberty» δημοσίευσε τις φωτογραφίες από την παρέμβαση.

 

«Σχεδόν όλοι οι Αμερικανοί έχουν απόγονους από κάπου αλλού», ανέφερε η ομάδα σε δήλωσή της στο CNN. «Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες κάνουν αυτή τη χώρα σπουδαία. Και το να κρατάμε μακριά τους πρόσφυγες, όπως κάναμε με την Άννα Φρανκ, δεν μας κάνει σπουδαίους. Οι πρόσφυγες είναι ευπρόσδεκτοι εδώ, οι μουσουλμάνοι είναι ευπρόσδεκτοι εδώ και οι μετανάστες είναι ευπρόσδεκτοι εδώ», προσθέτει η δήλωση.

 

«Και δεν είναι μόνο οι πρόγονοί μας το θέμα...Κάθε Αμερικανός γνωρίζει ένα μετανάστη ή πρόσφυγα. Θέλαμε να στείλουμε μια υπενθύμιση για την Αμερική - τη χώρα που είναι ένας φάρος ελευθερίας στον κόσμο και χτίστηκε από μετανάστες. Το να αποκλείουμε  χώρες ή ολόκληρες θρησκείες είναι εναντίον των αξιών μας. Αυτός είναι ο συμβολισμός του Αγάλματος της Ελευθερίας», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Λίγη ώρα μετά τον εντοπισμό του από τους φύλακες, το πανό είχε απομακρυνθεί, αλλά όχι πριν το hashtag #RefugeesWelcome  εξαπλωθεί σε ολόκληρο το Διαδίκτυο.

  

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr