Δεν δίνουν χρόνο οι Γερμανοί για παράταση στη δημοσιονομική προσαρμογή των υπερχρεωμένων χωρών καθώς σε δημοσκόπηση που παρουσίασε η γερμανική δημόσια τηλεόραση ZDF, λένε «όχι» σε ποσοστό 61%. Μόνο το 31% απαντάει θετικά.

 

Όχι λένε οι Γερμανοί και στα ευρωομόλογα σε ποσοστό 51% ενώ το 12% απαντά θετικά και το 24% τάσσεται υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγων, εφόσον όμως προηγουμένως έχει ενισχυθεί η δημοσιονομική ένωση της Ευρώπης.

 

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, η Άνκελα Μέρκελ διαχειρίζεται καλά την κρίση κατά το 63% των Γερμανών, την ίδια ώρα όμως το  57% εκτιμά ότι η καγκελάριος δεν εξηγεί επαρκώς την πολιτική της για την κρίση. Η Μέρκελ είναι πρώτη και με διαφορά και στον πίνακα αξιολόγησης των πολιτικών με δεύτερη την πρωθυπουργό της Ρηνανίας-Βεστφαλίας Χανελόρε Κράφτ.

 

Πολύ καλά είναι τα ευρήματα της έρευνας και για το κόμμα της καγκελάριου, τους Χριστιανοδημοκράτες που ενισχύονται κατά δύο μονάδες από τον προηγούμενο μήνα, φθάνοντας στο 36%. Οι Σοσιαλδημοκράτες, πέφτουν στο 30%, ενώ οι Ελεύθεροι Δημοκράτες συγκεντρώνουν 4%, μένοντας έξω από το όριο εισόδου στη Βουλή (5%). Οι Πράσινοι μένουν σταθεροί στο 13%, η Αριστερά κερδίζει μια μονάδα και φθάνει το 6%, ενώ οι Πειρατές εμφανίζονται στο 7%.

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr