Βιέννη: Καφέ χρεώνει τους πελάτες που φορτίζουν το κινητό τους

Βιέννη: Καφέ χρεώνει τους πελάτες που φορτίζουν το κινητό τους Facebook Twitter
1

Βιεννέζικο καφέ, το οποίο βρίσκεται στο Terrassencafe im Hundertwasserhaus, ένα πολύχρωμο μωσαϊκό διαμερισμάτων που έχουν σχεδιαστεί από τον καλλιτέχνη και αρχιτέκτονα Friedensreich Hundertwasser, στη Βιέννη, άρχισε να χρεώνει με ένα ευρώ τους πελάτες του, αν ξοδεύουν πάρα πολύ χρόνο για να φορτίσουν κινητά, τάμπλετ και λαπτοπ.

Η Galina Pokorny, ιδιοκτήτρια του καφέ, δηλώνει ότι η φόρτιση είναι ελεύθερη αλλά έχει απηυδήσει από τους τουρίστες που φορτίζουν τις συσκευές τους για πάνω από μία ώρα.

"Οι τουρίστες; - πάντα ζητάνε ηλεκτρική ενέργεια ... Συγνώμη, αλλά ποιος θα μου πληρώσει για αυτό» , είπε, όπως αναφέρεται από το Reuters.

"Τρέχω ένα καφέ, όχι ένα internet cafe," συμπλήρωσε και διαμαρτυρήθηκε επειδή «οι άνθρωποι νομίζουν ότι όλα είναι προσβάσιμα και δωρεάν".

Η επιβάρυνση έχει καθιερωθεί εδώ και ένα χρόνο, το ζήτημα πήρε όμως διαστάσεις τις προηγούμενες ημέρες όταν δημοσιογράφοι που επισκέφθηκαν το καφέ κλήθηκαν να πληρώσουν.

Με πληροφορίες από το rt.com

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΖΕΣΤΗ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΓΑΛΛΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Διεθνή / Ακραία ζέστη σε Γαλλία, Ισπανία και Βρετανία με νέα ρεκόρ για τον Μάιο

Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες προειδοποιούν ότι το κύμα θερμότητας θα συνεχιστεί για αρκετές ακόμη ημέρες, με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν έως και κατά 13 βαθμούς τα φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή
THE LIFO TEAM
Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Διεθνή / Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του για τον εθισμό, ο Γκάμπορ Ματέ μιλά για το τραύμα, την αποτυχία του πολέμου κατά των ναρκωτικών, τις «αξιοσέβαστες» δικές του εξαρτήσεις και τα κινητά που, όπως λέει, λειτουργούν πάνω στα ίδια κυκλώματα ανταμοιβής του εγκεφάλου.
THE LIFO TEAM
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Διεθνή / Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Στην πρώτη του εγκύκλιο, Magnifica humanitas, ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ προειδοποιεί για την εξουσία των εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης, ζητά ισχυρούς κανόνες και συνδέει την AI με την εργασία, τον πόλεμο, την ανισότητα και την ίδια την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Όσοι έχουν δουλέψει έστω και μία εβδομάδα σε μπαρ ή καφέ, μπορούν να χειροκροτήσουν. Δεν είναι το ρεύμα, είναι το καθημερινό και καθεβραδυνό μουρλοκομείο, του να ψάχνεις πρίζες για τουλάχιστον τέσσερα κινητά, το να παίρνει ο άλλος ένα καφέ και να γράφει την πτυχιακή του για τρεις ώρες, το να ξινίζει η άλλη τα μούτρα γιατί δεν έχεις στο μαγαζί φορτιστή apple, γιατί ακριβώς είσαι καφετέρια ή μπαρ, όχι ίντερνετ καφέ! Μιλήστε με τους φίλους σας. Άλλωστε και φορτισμένο να το έχετε, δεν περιμένετε τηλεφώνημα. Βίντεο με γατάκια θέλετε να δείξετε και τα παϊδάκια που τσακίσατε την Τσικνοπέμπτη.