Iνδία: Αφαίρεσαν ζωντανή κατσαρίδα από τη μύτη γυναίκας

Iνδία: Αφαίρεσαν ζωντανή κατσαρίδα από τη μύτη γυναίκας Facebook Twitter
2


 

Γιατροί στην Ινδία αφαίρεσαν μια ολοζώντανη κατσαρίδα που ζούσε στη μύτη μιας γυναίκας για κάποιο -απροσδιόριστο- χρονικό διάστημα.

Η 42χρονη γυναίκα ξύπνησε κάποια στιγμή στη μέση της νύχτας και είχε μια ακαθόριστη αίσθηση ότι κάτι περπατούσε μέσα στο κεφάλι της. Όπως αποδείχθηκε εν καιρώ, επρόκειτο για μια κατσαρίδα που είχε τρυπώσει βαθιά στη μύτη της.

«Δεν μπορούσα να εξηγήσω αυτό που ένιωθα, αλλά ήμουν σίγουρη ότι ήταν κάποιο έντομο», δήλωσε στην ινδική "New Indian Express' η γυναίκα, η οποία επίσης είχε πονοκεφάλους και δύσπνοια, σύμφωνα με το CNN.

Αφού επισκέφθηκε αρκετές κλινικές, τελικά ένας γιατρός, ο ωτορινολαρυγγολόγος δρ Μ.Ν.Σανκάρ του Ιατρικού Κολλεγίου Στάνλεϊ της πόλης Τσενάι, ανακάλυψε ότι μια κατσαρίδα είχε εισχωρήσει μέσω της μύτης σχεδόν έως τη βάση του κρανίου, στο διαχωριστικό σημείο ανάμεσα στον εγκέφαλο και στη μύτη.

Αρχικά οι γιατροί εισήγαγαν ένα ενδοσκόπιο στη μύτη και είδαν την κατσαρίδα, την οποία στη συνέχεια αφαίρεσαν με μικρές λαβίδες και ένα μηχάνημα αναρρόφησης. Αν δεν είχαν κάνει την επέμβαση και η κατσαρίδα συνέχισε να ζει στο κεφάλι, κάποια στιγμή θα πέθαινε εκεί μέσα και πιθανώς θα προκαλούσε μόλυνση στη γυναίκα.

 Οι γιατροί δήλωσαν ότι είναι πολύ ασυνήθιστα τέτοια περιστατικά κατσαρίδων που χώνονται σε ανθρώπινες μύτες (ευτυχώς...). Πιο συχνές όμως είναι οι περιπτώσεις κατσαρίδων που τρυπώνουν σε αυτιά.

Οι επιστήμονες αγνοούν γιατί τα...συμπαθητικά έντομα έχουν αυτή την προτίμηση. Μια πιθανή απλή εξήγηση είναι ότι ένας άνθρωπος ξυπνάει πιο εύκολα αν νιώσει κάτι μέσα στη μύτη του παρά στο αυτί του, οπότε με ένα φτάρνισμα ή φύσημα της μύτης μπορεί να το βγάλει, ενώ στο αυτί αυτό δεν είναι δυνατό.

Στο ερώτημα αν μια κατσαρίδα μπορεί να τρυπώσει στον ίδιο τον εγκέφαλο, η επιστημονική εκτίμηση είναι πως αυτό είναι άκρως απίθανο, επειδή ένα οστό τον διαχωρίζει από τη μύτη. 

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΦΑΛΑΙΝΑ ΤΙΜΙ ΒΑΛΤΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Διεθνή / Ο Τίμι, η φάλαινα που είχε παγιδευτεί στα ρηχά της Βαλτικής, «πιθανότατα να έχει πεθάνει»

«Καθώς το ζώο βρισκόταν σε εξαιρετικά εξασθενημένη κατάσταση και είχε επανειλημμένα επιστρέψει στα ρηχά μετά από προηγούμενες προσπάθειες διάσωσης, είναι πολύ πιθανό να μην βρίσκεται στη ζωή» αναφέρουν ειδικοί
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Ασφαλής διέλευση από τα Στενά του Ορμούζ υπό όρους – Οξύνει τη ρητορική του ο Τραμπ

Η ιρανική πλευρά υποστηρίζει ότι η ασφαλής διέλευση από τα Στενά του Ορμούζ μπορεί να διασφαλιστεί με τον τερματισμό των αμερικανικών απειλών και την εφαρμογή νέων διαδικασιών, την ώρα που οι ΗΠΑ διατηρούν υψηλούς τόνους, προειδοποιώντας ακόμη και για κλιμάκωση των επιθέσεων σε περίπτωση μη συμφωνίας
THE LIFO TEAM
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΟ ΠΟΤΟ RYANAIR

Διεθνή / Ryanair: Ο επικεφαλής της ζητά την απαγόρευση των αλκοολούχων ποτών το πρωί στα αεροδρόμια

Ο CEO της γνωστής αεροπορικής εταιρείας άσκησε ιδιαίτερη κριτική στα αεροδρόμια και τα bars εντός των χώρων αναμονής, αναρωτώμενος γιατί σερβίρεται αλκοόλ ακόμη και από τις 5 ή 6 το πρωί
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Axios: ΗΠΑ και Ιράν ένα βήμα πριν από συμφωνία για τερματισμό του πολέμου

Ο Λευκός Οίκος εμφανίζεται κοντά σε προκαταρκτική συμφωνία με το Ιράν για μονοσέλιδο μνημόνιο που θα μπορούσε να οδηγήσει σε τερματισμό του πολέμου και έναρξη νέων διαπραγματεύσεων για το πυρηνικό πρόγραμμα
THE LIFO TEAM
ΧΑΝΤΑΙΟΣ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ

Διεθνή / Χανταϊός: Προς τα Κανάρια Νησιά το κρουαζιερόπλοιο - Πώς θα απομακρυνθούν επιβάτες και πλήρωμα

Συνολικά, τρεις επιβάτες που ταξίδευαν με το MV Hondius έχουν χάσει τη ζωή τους, μετά τον απόπλου του από την Αργεντινή πριν από περίπου έναν μήνα για υπερατλαντικό ταξίδι
THE LIFO TEAM