Mητέρα τουρίστριας που δολοφονήθηκε, κατηγορεί τον Τραμπ ότι χρησιμοποίησε τον θάνατό της κατά των μουσουλμάνων

Mητέρα τουρίστριας που δολοφονήθηκε, κατηγορεί τον Τραμπ ότι χρησιμοποίησε τον θάνατό της κατά των μουσουλμάνων Facebook Twitter
1

H μητέρα μιας νεαρής τουρίστριας από τη Βρετανία, η οποία δολοφονήθηκε τον Αύγουστο στην Αυστραλία, κατηγόρησε τον Ντόναλντ Τραμπ ότι περιέλαβε τον θάνατο της κόρης της στη λίστα με τις τρομοκρατικές ενέργειες που, σύμφωνα με τον ίδιο, υποβαθμίζονται από τα μέσα ενημέρωσης, ισχυριζόμενη ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ χρησιμοποιεί τον θάνατο της 21χρονης για να δαιμονοποιήσει τους μουσουλμάνους.

 

Ο αμερικανός ηγέτης κατηγόρησε πριν από λίγες μέρες τα "ανειλικρινή" μέσα ενημέρωσης επειδή--όπως είπε--δεν αναφέρουν τις επιθέσεις των τζιχαντιστών, κάτι για το οποίο δεν παρουσίασε καμία απόδειξη, στον απόηχο του αντιμεταναστευτικού του διατάγματος.

 

Ο Λευκός Οίκος διένειμε μια λίστα με 78 περιστατικά που, όπως ανέφερε, "πραγματοποιήθηκαν ή ενορχηστρώθηκαν" από το Ισλαμικό Κράτος σημειώνοντας ότι "δεν έλαβαν την δέουσα έκταση από τα μέσα ενημέρωσης".

 

Σε αυτή τη λίστα περιλαμβάνονταν πέντε επιθέσεις στη Αυστραλία, ανάμεσά τους η ομηρία σε καφέ του Σίδνεϊ το 2014, η οποία είχε συγκεντρώσει το ενδιαφέρον του διεθνούς Τύπου και η μοιραία επίθεση με μαχαίρι εναντίον των δύο βρετανών τουριστών τον περασμένο χρόνο, της Μία Έιλιφ-Τσανγκ, 21 ετών, και του 30χρονου Τομ Τζάκσον.

 

Το Agence France-Presse (AFP) μετέδωσε πέντε ειδήσεις για την δολοφονία των νεαρών τουριστών, κάτι το οποίο έλαβε ευρεία κάλυψη και από τον βρετανικό Τύπο αλλά και από άλλα μέσα στην Αυστραλία και στον υπόλοιπο κόσμο.

 

Σε ανοιχτή επιστολή της προς τον Τραμπ που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η μητέρα της Μία, η Ρόζι Έιλιφ, λέει ότι είναι λάθος να συνδέεται ο θάνατος της κόρης της με τον ισλαμικό φονταμεταλισμό.

 

"Η πιθανότητα ο θάνατος της Μία και του Τομ να είναι επακόλoυθο ισλαμικής τρομοκρατικής επίθεσης αποκλείστηκε από τα αρχικά στάδια της αστυνομικής έρευνας", γράφει.

 


Ο Γάλλος Σμαϊλ Αγιάντ κατηγορήθηκε για τον φόνο των νεαρών σε έναν ξενώνα στο Χόουμ Χιλ, μία επαρχιακή πόλη στην πολιτεία της βόρειας Αυστραλίας, το Κουίνσλαντ.

 

Η αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι δεν είχε εντοπίσει ενδείξεις ριζοσπαστικοποίησης-- παρότι ο Αγιάντ είχε φωνάζει "Αλάχου Άκμπαρ" (Ο Θεός είναι ο Ύψιστος) κατά την επίθεση-- και είχε αποκλείσει πιθανούς δεσμούς του με την τρομοκρατία.

 

Η Ρόζι Έιλιφ είπε ότι "κάθε ανόητος θα μπορούσε να φωνάζει Αλάχου Άκμπαρ διαπράττοντας ένα έγκλημα" και πρόσθεσε ότι έχει ταξιδέψει πολύ στον ισλαμικό κόσμο "και έχει συναντήσει μόνο τον σεβασμό και την φιλοξενία".

 

"Αυτός ο διασυρμός ολόκληρων χωρών και των πολιτών τους με βάση την θρησκεία τους είναι μια τρομακτική υπενθύμιση της φρίκης που μπορεί να προκύψει αν επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να οδηγούνται από αδαείς ανθρώπους στο σκοτάδι και το μίσος", προσθέτει στην επιστολή της.

 

"Ο θάνατος της κόρης μου δεν θα χρησιμοποιηθεί για να συνεχιστεί αυτός ο παράλογος διωγμός αθώων ανθρώπων".

 

Στον κατάλογο του Τραμπ με τις θηριωδίες που ισχυρίζεται ότι δεν έλαβαν έκταση από τα μέσα ενημέρωσης είναι και οι επιθέσεις στο Παρίσι, τον Νοέμβριο του 2015, η επίθεση με φορτηγό στη Νίκαια τον Ιούνιο του 2016 και οι μαζικές δολοφονίες στο Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνια τον Δεκέμβριο του 2015.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκινούν οι γονείς του Μάθιου Πέρι σε επιστολή προς τον γιατρό του: «Γιατί το έκανες; Για μερικές χιλιάδες δολάρια;»

Διεθνή / Συγκινούν οι γονείς του Μάθιου Πέρι σε επιστολή προς τον Δρ. Πλασένσια: «Γιατί το έκανες; Για μερικές χιλιάδες δολάρια;»

Ο Δρ. Πλασένσια είναι από τους βασικούς κατηγορούμενους στην υπόθεση θανάτου του Πέρι - Οι επιστολές του πατέρα, της μητέρας, του πατριού και της μητριάς του
LIFO NEWSROOM
Αγία Σοφία:

Διεθνή / Αγία Σοφία: Οι επικεφαλής των έργων αποκατάστασης απαντούν για τα φορτηγά μέσα στο μνημείο

Η σκληρή κριτική οφείλεται στην πολιτική πόλωση, ενώ η πολυπλοκότητα των εργασιών καθιστά δύσκολη την πλήρη κατανόησή τους από το ευρύ κοινό, εξηγεί μέλος του επιστημονικού συμβουλίου
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πόσο διαρκεί η ενοικίαση του «παντοτινού» τους σπιτιού στο Forest Lodge

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πόσο διαρκεί η ενοικίαση του «παντοτινού» τους σπιτιού στο Forest Lodge

Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας έχουν ήδη εγκατασταθεί στο νέο τους σπίτι, στο οποίο σκοπεύουν να μείνουν ακόμη και όταν ο Ουίλιαμ γίνει βασιλιάς
LIFO NEWSROOM