Mητέρα τουρίστριας που δολοφονήθηκε, κατηγορεί τον Τραμπ ότι χρησιμοποίησε τον θάνατό της κατά των μουσουλμάνων

Mητέρα τουρίστριας που δολοφονήθηκε, κατηγορεί τον Τραμπ ότι χρησιμοποίησε τον θάνατό της κατά των μουσουλμάνων Facebook Twitter
1

H μητέρα μιας νεαρής τουρίστριας από τη Βρετανία, η οποία δολοφονήθηκε τον Αύγουστο στην Αυστραλία, κατηγόρησε τον Ντόναλντ Τραμπ ότι περιέλαβε τον θάνατο της κόρης της στη λίστα με τις τρομοκρατικές ενέργειες που, σύμφωνα με τον ίδιο, υποβαθμίζονται από τα μέσα ενημέρωσης, ισχυριζόμενη ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ χρησιμοποιεί τον θάνατο της 21χρονης για να δαιμονοποιήσει τους μουσουλμάνους.

 

Ο αμερικανός ηγέτης κατηγόρησε πριν από λίγες μέρες τα "ανειλικρινή" μέσα ενημέρωσης επειδή--όπως είπε--δεν αναφέρουν τις επιθέσεις των τζιχαντιστών, κάτι για το οποίο δεν παρουσίασε καμία απόδειξη, στον απόηχο του αντιμεταναστευτικού του διατάγματος.

 

Ο Λευκός Οίκος διένειμε μια λίστα με 78 περιστατικά που, όπως ανέφερε, "πραγματοποιήθηκαν ή ενορχηστρώθηκαν" από το Ισλαμικό Κράτος σημειώνοντας ότι "δεν έλαβαν την δέουσα έκταση από τα μέσα ενημέρωσης".

 

Σε αυτή τη λίστα περιλαμβάνονταν πέντε επιθέσεις στη Αυστραλία, ανάμεσά τους η ομηρία σε καφέ του Σίδνεϊ το 2014, η οποία είχε συγκεντρώσει το ενδιαφέρον του διεθνούς Τύπου και η μοιραία επίθεση με μαχαίρι εναντίον των δύο βρετανών τουριστών τον περασμένο χρόνο, της Μία Έιλιφ-Τσανγκ, 21 ετών, και του 30χρονου Τομ Τζάκσον.

 

Το Agence France-Presse (AFP) μετέδωσε πέντε ειδήσεις για την δολοφονία των νεαρών τουριστών, κάτι το οποίο έλαβε ευρεία κάλυψη και από τον βρετανικό Τύπο αλλά και από άλλα μέσα στην Αυστραλία και στον υπόλοιπο κόσμο.

 

Σε ανοιχτή επιστολή της προς τον Τραμπ που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η μητέρα της Μία, η Ρόζι Έιλιφ, λέει ότι είναι λάθος να συνδέεται ο θάνατος της κόρης της με τον ισλαμικό φονταμεταλισμό.

 

"Η πιθανότητα ο θάνατος της Μία και του Τομ να είναι επακόλoυθο ισλαμικής τρομοκρατικής επίθεσης αποκλείστηκε από τα αρχικά στάδια της αστυνομικής έρευνας", γράφει.

 


Ο Γάλλος Σμαϊλ Αγιάντ κατηγορήθηκε για τον φόνο των νεαρών σε έναν ξενώνα στο Χόουμ Χιλ, μία επαρχιακή πόλη στην πολιτεία της βόρειας Αυστραλίας, το Κουίνσλαντ.

 

Η αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι δεν είχε εντοπίσει ενδείξεις ριζοσπαστικοποίησης-- παρότι ο Αγιάντ είχε φωνάζει "Αλάχου Άκμπαρ" (Ο Θεός είναι ο Ύψιστος) κατά την επίθεση-- και είχε αποκλείσει πιθανούς δεσμούς του με την τρομοκρατία.

 

Η Ρόζι Έιλιφ είπε ότι "κάθε ανόητος θα μπορούσε να φωνάζει Αλάχου Άκμπαρ διαπράττοντας ένα έγκλημα" και πρόσθεσε ότι έχει ταξιδέψει πολύ στον ισλαμικό κόσμο "και έχει συναντήσει μόνο τον σεβασμό και την φιλοξενία".

 

"Αυτός ο διασυρμός ολόκληρων χωρών και των πολιτών τους με βάση την θρησκεία τους είναι μια τρομακτική υπενθύμιση της φρίκης που μπορεί να προκύψει αν επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να οδηγούνται από αδαείς ανθρώπους στο σκοτάδι και το μίσος", προσθέτει στην επιστολή της.

 

"Ο θάνατος της κόρης μου δεν θα χρησιμοποιηθεί για να συνεχιστεί αυτός ο παράλογος διωγμός αθώων ανθρώπων".

 

Στον κατάλογο του Τραμπ με τις θηριωδίες που ισχυρίζεται ότι δεν έλαβαν έκταση από τα μέσα ενημέρωσης είναι και οι επιθέσεις στο Παρίσι, τον Νοέμβριο του 2015, η επίθεση με φορτηγό στη Νίκαια τον Ιούνιο του 2016 και οι μαζικές δολοφονίες στο Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνια τον Δεκέμβριο του 2015.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΝΟΠΛΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Διεθνή / Ένοπλη επίθεση στην Τουρκία: Στους έξι οι νεκροί - Αγνοείται ο δράστης

Το κρατικό πρακτορείο Anadolu και η εφημερίδα Sabah ανέφεραν ότι οι Αρχές αναζητούν έναν 37χρονο άνδρα, ο οποίος φέρεται αρχικά να δολοφόνησε την πρώην σύζυγό του και στη συνέχεια να εξαπέλυσε την αιματηρή επίθεση
THE LIFO TEAM
ΕΤΙΕΝ ΝΤΑΒΙΝΙΟΝ ΠΑΤΡΙΣ ΛΟΥΜΟΥΜΠΑ ΚΟΝΓΚΟ ΒΕΛΓΙΟ

Διεθνή / Πέθανε ο πρώην Βέλγος διπλωμάτης, Ετιέν Νταβινιόν - Κατηγορούνταν για τη δολοφονία του Πατρίς Λουμούμπα

Ο Ετιέν Νταβινιόν ήταν ο τελευταίος εν ζωή κατηγορούμενος για τη δολοφονία του πρώτου πρωθυπουργού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό και αναμενόταν να δικαστεί για την υπόθεση
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν ιδρύει αρχή διέλευσης για να εισπράττει τέλη από τα πλοία

Η Τεχεράνη προχώρησε στη δημιουργία επίσημου φορέα για τη διαχείριση και την επιβολή χρεώσεων στα πλοία που διέρχονται από τα Στενά του Ορμούζ, σε μια ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη κίνηση, την ώρα που δεξαμενόπλοια συσσωρεύονται στη θαλάσσια οδό και οι ειρηνευτικές συνομιλίες παραμένουν σε αδιέξοδο
THE LIFO TEAM
ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΗΠΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / ΗΠΑ: Χιλιάδες στην Ουάσινγκτον σε εκδήλωση προσευχής για τη «χριστιανική Αμερική»

Στην εκδήλωση συμμετείχαν στελέχη της κυβέρνησης Τραμπ και γνωστοί ευαγγελικοί υποστηρικτές του προέδρου, ενώ οργανώσεις προειδοποιούν ότι θολώνουν τα όρια ανάμεσα στο κράτος και τη θρησκεία
THE LIFO TEAM