Γαλλία: Δημοσκόπηση θέλει τον Φιγιόν εκτός του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών

Γαλλία: Δημοσκόπηση θέλει τον Φιγιόν εκτός του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών Facebook Twitter
0

Ο υποψήφιος της συντηρητικής παράταξης στις γαλλικές προεδρικές εκλογές Φρανσουά Φιγιόν, ο οποίος πλήττεται από το σκάνδαλο της αργομισθίας της συζύγου του και των δύο από τα παιδιά του, δεν θα περάσει στον δεύτερο γύρο της αναμέτρησης, τον Μάιο, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα.


Η υποψήφια της άκρας δεξιάς Μαρίν Λεπέν θα αντιμετωπίσει τον κεντρώο ανεξάρτητο υποψήφιο Εμανουέλ Μακρόν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί την 7η Μαΐου, και ο Μακρόν θα την κερδίσει συγκεντρώνοντας το 63% των ψήφων έναντι ενός 37% για την επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή του ινστιτούτου Ifop Fiducial.


Ο Φιγιόν επιμένει ότι δεν θα εγκαταλείψει την κούρσα, παρά τη ραγδαία επιδείνωση της εικόνας του στις δημοσκοπήσεις.


Ο πρόεδρος της Γερουσίας Ζεράρ Λαρσέ, ο οποίος κατά ορισμένους θα ήταν ο πιο επιθυμητός αντικαταστάτης του Φιγιόν εάν ο υποψήφιος του κόμματος Οι Ρεπουμπλικάνοι (LR) απέσυρε την υποψηφιότητά του, διέψευσε μέσω Twitter ένα δημοσίευμα του L'Obs ότι ετοιμάζεται να δηλώσει ότι παύει να υποστηρίζει τον διεκδικητή του ύπατου αξιώματος της Γαλλίας.


Η σημερινή δημοσκόπηση κατέδειξε ότι ο Φιγιόν, ο οποίος μέχρι πρότινος φερόταν να προηγείται με μεγάλη διαφορά στην κούρσα για το Ελιζέ, δεν έχει πιθανότητες να περάσει στον δεύτερο γύρο, αφού κατατάσσεται τρίτος. Χθες βράδυ, ο υποψήφιος κατήγγειλε μια προσπάθεια «κατεδάφισης» της υποψηφιότητάς του, απευθυνόμενος σε περίπου 1.000 ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί σε μια προεκλογική εκδήλωση: «Δεν θέλουν δικαιοσύνη. Θέλουν να με καταστρέψουν, να καταστρέψουν τη Δεξιά και να αλλοιώσουν το εκλογικό αποτέλεσμα», υποστήριξε αναφερόμενος στις συνεχιζόμενες έρευνες για το γεγονός ότι η σύζυγός του και δύο από τα παιδιά του πληρώνοντας για εργασία που δεν προσέφεραν.


Μέχρι να ξεσπάσει το σκάνδαλο, ο Φιγιόν έμοιαζε να διαθέτει ένα άνετο προβάδισμα έναντι όλων των άλλων υποψηφίων για τη γαλλική προεδρία. Δημοσκόπηση της Odoxa για το ραδιοφωνικό δίκτυο France Info κατέδειξε πως το 61% των Γάλλων θεωρεί πως ο Φιγιόν σφάλλει επιμένοντας να μην αποχωρεί από την κούρσα.


Οι βολές από το δικό του στρατόπεδο όμως συνεχίζονται, κυρίως από πολιτικούς συνδεδεμένους με βαρόνους των Ρεπουμπλικάνων ή αντιπάλους του στον αγώνα για το χρίσμα της Δεξιάς.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΜΕΡΤΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ ΧΤΕΝΙΣΜΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Διεθνή / Χιλιάδες ευρώ για χτένισμα, μακιγιάζ και φωτογράφους δαπανά ο Φρίντριχ Μερτς

Όλα τα υπουργεία στη Γερμανία έχουν δαπανήσει 58.738 ευρώ για μακιγιέρ και κομμωτές - Η απάντηση του πρωθυπουργικού γραφείου του Φρίντριχ Μερτς στην ακροδεξιά «Εναλλακτική για τη Γερμανία»
LIFO NEWSROOM
ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑΤΟ

Διεθνή / Η Ευρώπη ετοιμάζεται για ένα από τα πιο περίπλοκα σχέδια στρατιωτικής μετακίνησης στην ιστορία της

Η Ευρώπη επιχειρεί να διορθώσει μια κρίσιμη αδυναμία: τη μεταφορά στρατευμάτων και βαρέος εξοπλισμού από τα δυτικά λιμάνια στα ανατολικά σύνορα του ΝΑΤΟ
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Η παρουσία του συνδέεται με μια σημαντική διπλωματική στιγμή, καθώς ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν επιστρέφει στις ΗΠΑ για πρώτη φορά μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι
LIFO NEWSROOM
CLOUDFLARE ΒΛΑΒΗ

Διεθνή / Cloudflare: Η εταιρεία επικαλείται «ασυνήθιστη υψηλή κίνηση» για το παγκόσμιο μπλακ άουτ

Ειδικοί, μιλώντας για τη βλάβη στην Cloudflare, σημειώνουν ότι όταν ένας μόνο «κομβικός» πάροχος έχει πρόβλημα, το αποτέλεσμα μπορεί να προκαλέσει αλυσιδωτές διακοπές σε δεκάδες υπηρεσίες
LIFO NEWSROOM