Νέα πρόκληση από την Άγκυρα: Δεν θα επιτρέψουμε στην Ελλάδα να ανοίξει νέους χώρους στο Αιγαίο

Νέα πρόκληση από την Άγκυρα: Δεν θα επιτρέψουμε στην Ελλάδα να ανοίξει νέους χώρους στο Αιγαίο Facebook Twitter
0

Αυστηρό μήνυμα στην Αθήνα έστειλε την Τρίτη ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Βεϊσί Καϊνάκ, λίγο μετά τις νέες υπερπτήσεις τουρκικών αεροσκαφών πάνω από τα Ίμια και την Καλόλιμνο, την ώρα που ο Πάνος Καμμένος έρριπτε στεφάνι για τους πεσόντες της κρίσης του 1996.

«Η Ελλάδα όπως και στα Ίμια προσπαθεί να εκμεταλλευτεί πολλές βραχονησίδες, όμως η Τουρκία δεν θα επιτρέψει στην Ελλάδα να ανοίξει νέους χώρους στο Αιγαίο» ισχυρίστηκε ο Καϊνάκ.

Όπως πρόσθεσε, «οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα αποτρέψουν με κάθε τρόπο μια τέτοια εξέλιξη».

«Οι βραχονησίδες "Καρντάκ" (σ.σ. η τουρκική ονομασία των Ιμίων) και παρόμοιες βραχονησίδες, επιχειρείται να γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης από την Ελλάδα, αλλά η κυβέρνηση της Τουρκίας δεν θα επιτρέψει ποτέ στην Ελλάδα να δημιουργήσει νέους χώρους γύρω τους», ήταν η δήλωση του Καϊνάκ σε ημερίδα του πρακτορείου Αναντολού.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

National Geographic: «Οι προορισμοί που αγαπήσατε περισσότερο το 2025» - Το ελληνικό αξιοθέατο στη λίστα των «8»

Διεθνή / National Geographic: «Τα μέρη που αγαπήσατε περισσότερο το 2025» - Το ελληνικό αξιοθέατο στη λίστα των «8»

«Από τα εθνικά πάρκα έως τα αρχιτεκτονικά θαύματα, το 2025 μας χάρισε αμέτρητα μέρη για να ερωτευτούμε με την πρώτη ματιά. Ας ρίξουμε μια ματιά στους προορισμούς που κατέκτησαν την κορυφή της ταξιδιωτικής σας λίστας»
THE LIFO TEAM
NBC News: Ο Νετανιάχου σκοπεύει να ενημερώσει τον Τραμπ για πιθανές νέες επιθέσεις κατά του Ιράν

Διεθνή / NBC News: Ο Νετανιάχου σκοπεύει να ενημερώσει τον Τραμπ για πιθανές νέες επιθέσεις κατά του Ιράν

«Ισραηλινοί αξιωματούχοι ανησυχούν ολοένα και περισσότερο για την επέκταση της παραγωγής του ιρανικού προγράμματος βαλλιστικών πυραύλων» μεταδίδει το δίκτυο
THE LIFO TEAM