Γερμανία: Η αστυνομία πραγματοποίησε εφόδους σε δεκάδες σπίτια και τεμένη

Γερμανία: Η αστυνομία πραγματοποίησε εφόδους σε δεκάδες σπίτια και τεμένη Facebook Twitter
0

Περισσότεροι από 1.100 αστυνομικοί κατά τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα πραγματοποίησαν εφόδους σε 54 σπίτια, επιχειρήσεις και τεμένη στη Φραγκφούρτη και σε άλλες πόλεις στο κρατίδιο της Έσσης στη δυτική Γερμανία και συνέλαβαν έναν Τυνήσιο, ο οποίος θεωρήθηκε ύποπτος ότι σχεδίαζε επίθεση, ανακοίνωσαν οι γερμανικές αρχές.

 

Ο 36χρονος Τυνήσιος είναι ύποπτος για στρατολόγηση υπερ του Ισλαμικού Κράτους στη Γερμανία από τον Αύγουστο 2015 και για συγκρότηση δικτύου υποστηρικτών με στόχο την πραγματοποίηση τρομοκρατικής επίθεσης στη Γερμανία, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γραφείο του γενικού εισαγγελέα Φραγκφούρτης.

 

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η αστυνομία πραγματοποίησε τις εφόδους στην Φραγκφούρτη, το Όφενμπαχ, το Ντάρμσταντ, το Λίμπεργκ και το Βισμπάντεν καθώς και σε κάποιες άλλες περιοχές. Οι αρχές πραγματοποιούν έρευνες σχετικά με 16 υπόπτους ηλικίας από 16 ως 46, περιλαμβανομένου του συλληφθέντος.

 

Τα σχέδια επίθεσης βρίσκονταν ακόμη σε αρχικό στάδιο και δεν υπήρχε σαφής στόχος της επίθεσης, σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα.

 

Ο Πέτερ Μπόιτ, υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου της Έσσης, δήλωσε ότι δεν υπήρξε άμεσος κίνδυνος: "Δεν ήταν αποτροπή για επικείμενη επίθεση --μάλλον οι δυνάμεις ασφαλείας της Έσσης επενέβησαν εγκαίρως για να προστατεύσουν τους πολίτες από την απειλή να πάθουν κακό".

 

Ο Μπόιτ πρόσθεσε ότι οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στις εφόδους κατάφεραν να "διαλύσουν ένα εκτενές σαλαφιστικό δίκτυο".

 

Ο σαλαφισμός είναι ένα υπερσυντηρητικό παρακλάδι του σουνιτικού ισλάμ.

 

Οι εισαγγελείς στη Φραγκφούρτη πρόκειται να δώσουν συνέντευξη Τύπου σε λίγη ώρα.

 

Χθες Τρίτη, η γερμανική αστυνομία συνέλαβε τρεις άνδρες στο Βερολίνο, οι οποίοι κρίθηκαν ύποπτοι για διασυνδέσεις με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και φέρεται ότι σχεδίαζαν να ταξιδέψουν στη Μέση Ανατολή για να εκπαιδευτούν σε στρατόπεδα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

Διεθνή / Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

«Αναμφίβολα αξίζετε το πρώτο Βραβείο Ειρήνης της FIFA για τις πράξεις σας, για όσα έχετε επιτύχει με τον δικό σας τρόπο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο απευθυνόμενος στον Αμερικανό πρόεδρο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Διεθνή / Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Τα αυξημένα μέτρα έρχονται λίγες ημέρες μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Παρισιού να ακυρώσει τη μεγάλη συναυλία της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στα Ηλύσια Πεδία
LIFO NEWSROOM
«Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Διεθνή / «Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Το κείμενο διατυπώνει ευθεία πολιτική στήριξη σε ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης, υποστηρίζοντας ότι ορισμένες χώρες «κινδυνεύουν να γίνουν κατά πλειονότητα μη ευρωπαϊκές»
LIFO NEWSROOM
Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Διεθνή / Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Η 22χρονη εντοπίστηκε στο Παρίσι από Ουκρανό δημοσιογράφο, ο οποίος τη ρώτησε πώς αισθάνεται για τις πράξεις του Ρώσου προέδρου, ενώ την κάλεσε να επισκεφτεί το Κίεβο
LIFO NEWSROOM