Γερμανία: Η αστυνομία πραγματοποίησε εφόδους σε δεκάδες σπίτια και τεμένη

Γερμανία: Η αστυνομία πραγματοποίησε εφόδους σε δεκάδες σπίτια και τεμένη Facebook Twitter
0

Περισσότεροι από 1.100 αστυνομικοί κατά τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα πραγματοποίησαν εφόδους σε 54 σπίτια, επιχειρήσεις και τεμένη στη Φραγκφούρτη και σε άλλες πόλεις στο κρατίδιο της Έσσης στη δυτική Γερμανία και συνέλαβαν έναν Τυνήσιο, ο οποίος θεωρήθηκε ύποπτος ότι σχεδίαζε επίθεση, ανακοίνωσαν οι γερμανικές αρχές.

 

Ο 36χρονος Τυνήσιος είναι ύποπτος για στρατολόγηση υπερ του Ισλαμικού Κράτους στη Γερμανία από τον Αύγουστο 2015 και για συγκρότηση δικτύου υποστηρικτών με στόχο την πραγματοποίηση τρομοκρατικής επίθεσης στη Γερμανία, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γραφείο του γενικού εισαγγελέα Φραγκφούρτης.

 

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η αστυνομία πραγματοποίησε τις εφόδους στην Φραγκφούρτη, το Όφενμπαχ, το Ντάρμσταντ, το Λίμπεργκ και το Βισμπάντεν καθώς και σε κάποιες άλλες περιοχές. Οι αρχές πραγματοποιούν έρευνες σχετικά με 16 υπόπτους ηλικίας από 16 ως 46, περιλαμβανομένου του συλληφθέντος.

 

Τα σχέδια επίθεσης βρίσκονταν ακόμη σε αρχικό στάδιο και δεν υπήρχε σαφής στόχος της επίθεσης, σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα.

 

Ο Πέτερ Μπόιτ, υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου της Έσσης, δήλωσε ότι δεν υπήρξε άμεσος κίνδυνος: "Δεν ήταν αποτροπή για επικείμενη επίθεση --μάλλον οι δυνάμεις ασφαλείας της Έσσης επενέβησαν εγκαίρως για να προστατεύσουν τους πολίτες από την απειλή να πάθουν κακό".

 

Ο Μπόιτ πρόσθεσε ότι οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στις εφόδους κατάφεραν να "διαλύσουν ένα εκτενές σαλαφιστικό δίκτυο".

 

Ο σαλαφισμός είναι ένα υπερσυντηρητικό παρακλάδι του σουνιτικού ισλάμ.

 

Οι εισαγγελείς στη Φραγκφούρτη πρόκειται να δώσουν συνέντευξη Τύπου σε λίγη ώρα.

 

Χθες Τρίτη, η γερμανική αστυνομία συνέλαβε τρεις άνδρες στο Βερολίνο, οι οποίοι κρίθηκαν ύποπτοι για διασυνδέσεις με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και φέρεται ότι σχεδίαζαν να ταξιδέψουν στη Μέση Ανατολή για να εκπαιδευτούν σε στρατόπεδα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ - Σι Τζινπίνγκ: Τον Απρίλιο στην Κίνα ο Αμερικανός πρόεδρος

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Ετοιμάζει ταξίδι στην Κίνα, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σι Τζινπίνγκ

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν, μεταξύ άλλων, για τον πόλεμο στην Ουκρανία, με τον Σι Τζινπίνγκ να επαναλαμβάνει ότι η Κίνα στηρίζει όλες τις προσπάθειες που συμβάλλουν στην ειρήνη
LIFO NEWSROOM
«Είναι εντελώς ντροπιαστικό» - Ουκρανοί στρατιώτες μιλούν για το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ

Διεθνή / «Είναι εντελώς ντροπιαστικό» - Ουκρανοί στρατιώτες μιλούν για το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ

Ουκρανοί στρατιώτες που βρίσκονται στο μέτωπο του πολέμου σχολιάζουν το αμερικανικό σχέδιο ειρήνης, με κάποιους να το απορρίπτουν πλήρως και άλλους να δηλώνουν πως «είναι ώρα να συμφωνήσουμε τουλάχιστον σε ένα πράγμα»
LIFO NEWSROOM
Στάρμερ για πρίγκιπα Άντριου: «Οι άνθρωποι πρέπει να παρέχουν στοιχεία στους ερευνητές»

Διεθνή / Στάρμερ για πρίγκιπα Άντριου: «Οι άνθρωποι πρέπει να παρέχουν στοιχεία στους ερευνητές»

Ο Άντριου στερήθηκε τους βασιλικούς του τίτλους και τις τιμητικές διακρίσεις τον περασμένο μήνα, καθώς η βασιλική οικογένεια προσπάθησε να αποστασιοποιηθεί από τις επικρίσεις για τη σχέση του με τον Έπσταϊν
LIFO NEWSROOM