Ο υπουργός Εξωτερικών της Ινδονησίας Ρέτνο Μαρσούντι δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του, οι πολίτες της οποίας είναι μουσουλμάνοι στην πλειοψηφία τους, λυπάται πολύ για τα μέτρα του Ντόναλντ Τραμπ που αφορούν τον "ακραίο έλεγχο" πολιτών ορισμένων μουσουλμανικών χώρες προκειμένου να εισέλθουν στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το νέο διάταγμα του αμερικανού προέδρου για τη μετανάστευση.

 

Με το διάταγμα αυτό που προκάλεσε χάος και σύγχυση μετά την υπογραφή του αργά την Παρασκευή, ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ ανέστειλε για τέσσερις μήνες την είσοδο προσφύγων στις Ηνωμένες Πολιτείες και απαγόρευσε για τρεις μήνες την είσοδο ταξιδιωτών από επτά μουσουλμανικές χώρες: τη Συρία, το Ιράκ, το Ιράν, τη Λιβύη, τη Σομαλία, το Σουδάν και την Υεμένη.

 

Η Ινδονησία, χώρα με τον μεγαλύτερο μουσουλμανικό πληθυσμό στον κόσμο, δεν περιλαμβάνεται στις μουσουλμανικές χώρες τις οποίες αφορούν οι περιορισμοί του Ντόναλντ Τραμπ. Ωστόσο, όταν ρωτήθηκε σχετικά, ο Μαρσούντι έγραψε σε μήνυμα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης που στάλθηκε στο Reuters: "Λυπούμαστε βαθιά για την πολιτική αυτή".

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr