Τουρκία: Διάταγμα επιτρέπει την απόλυση αστυνομικών που έχουν άπιστους συζύγους

Τουρκία: Διάταγμα επιτρέπει την απόλυση αστυνομικών που έχουν άπιστους συζύγους Facebook Twitter
EPA/MERT CAKIR
0

Διάταγμα που δίνει τη δυνατότητα απόλυσης αξιωματούχων των αρχών επιβολής του νόμου, συμπεριλαμβανομένων των αξιωματούχων των υπηρεσιών ασφαλείας, της αστυνομίας και της ακτοφυλακής, αν παντρευτούν «μοιχό/μοιχαλίδα», εξέδωσε η Τουρκία, στο πλαίσιο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που έχει τεθεί η χώρα, σύμφωνα με τον Independent.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το άρθρο στη νέα νομοθεσία, που ανακοινώθηκε τη Δευτέρα, αναφέρει ότι οι αξιωματούχοι επιβολής του νόμου δεν μπορούν να «παντρευτούν σκόπιμα ένα άτομο που είναι γνωστό ότι είναι ανήθικο, ή να μείνουν σε έναν γάμο, ή να συνεχίζουν να ζουν με ένα τέτοιο άτομο», διαφορετικά τίθενται σε έως και 24 μήνες διαθεσιμότητα.

Το διάταγμα περιλαμβάνει επίσης αυστηρότερους κανόνες σχετικά με την κατανάλωση αλκοόλ, τα τυχερά παιχνίδια, το να πηγαίνει κάποιος «σε μέρη που θα καταστρέψουν τη φήμη σου», καθώς και τις «υπερβολικές δαπάνες» - όλα αφορούν δραστηριότητες σε ώρες εκτός υπηρεσίας.

Ακόμα, προβλέπεται ότι οι πληροφοριοδότες μπορεί να απολυθούν αν κοινοποιήσουν πληροφορίες που «βλάπτουν την τιμή και την αξιοπρέπεια του επαγγέλματος», ή αν δώσουν επίσημα έγγραφα σε «μη εγκεκριμένα» άτομα. Η συμμετοχή σε συνδικάτα, οι διαδηλώσεις και οι απεργίες υπόκεινται επίσης σε πιο αυστηρή επιτήρηση.

Σημειώνεται ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε στην Τουρκία, μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του περασμένου Ιουλίου. Από τότε έχουν σημειωθεί μαζικές διώξεις - περισσότεροι από 120.000 άνθρωποι έχουν απολυθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα σε μια εκτεταμένη επιχείρηση καταστολής που έχει στόχο τον στρατό, την αστυνομία, το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΣ ΠΑΤΕΛ ΗΠΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ FBI

Διεθνή / «Κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια»: Οι Δημοκρατικοί ζητούν να υποβληθεί ο διευθυντής του FBI σε τεστ αλκοόλ

Το αίτημα ακολουθεί δημοσίευμα του Atlantic που αναφέρει, επικαλούμενο αξιωματούχους, ότι η κατανάλωση αλκοόλ του Πατέλ προκαλεί ανησυχία στην κυβέρνηση
THE LIFO TEAM
Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο καλεί τους Αμερικανούς να μπλοκάρουν νομοσχέδιο για τα απειλούμενα είδη

Διεθνή / Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο καλεί τους Αμερικανούς να μπλοκάρουν νομοσχέδιο για τα απειλούμενα είδη

Ανήμερα της Earth Day, ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο κάλεσε τους ακολούθους του να πιέσουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων να καταψηφίσει το νομοσχέδιο H.R. 1897, υποστηρίζοντας ότι θα αποδυναμώσει τον ιστορικό νόμο προστασίας των απειλούμενων ειδών στις ΗΠΑ.
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΟΗΕ ΗΠΑ ΝΕΚΡΟΙ

Διεθνή / ΟΗΕ: Οι δαπάνες των ΗΠΑ για τον πόλεμο στο Ιράν θα μπορούσαν να έχουν σώσει 87 εκατ. ζωές

«Κατακλυσμική» χαρακτήρισε την οικονομική κατάσταση των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων ο επικεφαλής της ανθρωπιστικής υπηρεσίας του ΟΗΕ, σημειώνοντας ότι ο προϋπολογισμός της υπηρεσίας του έχει μειωθεί κατά περίπου 50%
ΙΡΑΝ ΟΗΕ ΗΠΑ ΝΕΚΡΟΙ