Διάταγμα που δίνει τη δυνατότητα απόλυσης αξιωματούχων των αρχών επιβολής του νόμου, συμπεριλαμβανομένων των αξιωματούχων των υπηρεσιών ασφαλείας, της αστυνομίας και της ακτοφυλακής, αν παντρευτούν «μοιχό/μοιχαλίδα», εξέδωσε η Τουρκία, στο πλαίσιο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που έχει τεθεί η χώρα, σύμφωνα με τον Independent.

 

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το άρθρο στη νέα νομοθεσία, που ανακοινώθηκε τη Δευτέρα, αναφέρει ότι οι αξιωματούχοι επιβολής του νόμου δεν μπορούν να «παντρευτούν σκόπιμα ένα άτομο που είναι γνωστό ότι είναι ανήθικο, ή να μείνουν σε έναν γάμο, ή να συνεχίζουν να ζουν με ένα τέτοιο άτομο», διαφορετικά τίθενται σε έως και 24 μήνες διαθεσιμότητα.

 

Το διάταγμα περιλαμβάνει επίσης αυστηρότερους κανόνες σχετικά με την κατανάλωση αλκοόλ, τα τυχερά παιχνίδια, το να πηγαίνει κάποιος «σε μέρη που θα καταστρέψουν τη φήμη σου», καθώς και τις «υπερβολικές δαπάνες» - όλα αφορούν δραστηριότητες σε ώρες εκτός υπηρεσίας.

 

Ακόμα, προβλέπεται ότι οι πληροφοριοδότες μπορεί να απολυθούν αν κοινοποιήσουν πληροφορίες που «βλάπτουν την τιμή και την αξιοπρέπεια του επαγγέλματος», ή αν δώσουν επίσημα έγγραφα σε «μη εγκεκριμένα» άτομα. Η συμμετοχή σε συνδικάτα, οι διαδηλώσεις και οι απεργίες υπόκεινται επίσης σε πιο αυστηρή επιτήρηση.

 

Σημειώνεται ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε στην Τουρκία, μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του περασμένου Ιουλίου. Από τότε έχουν σημειωθεί μαζικές διώξεις - περισσότεροι από 120.000 άνθρωποι έχουν απολυθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα σε μια εκτεταμένη επιχείρηση καταστολής που έχει στόχο τον στρατό, την αστυνομία, το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr