Απεργία την Πρωτομαγιά

Τουρκία: Διάταγμα επιτρέπει την απόλυση αστυνομικών που έχουν άπιστους συζύγους

Τουρκία: Διάταγμα επιτρέπει την απόλυση αστυνομικών που έχουν άπιστους συζύγους Facebook Twitter
EPA/MERT CAKIR
0

Διάταγμα που δίνει τη δυνατότητα απόλυσης αξιωματούχων των αρχών επιβολής του νόμου, συμπεριλαμβανομένων των αξιωματούχων των υπηρεσιών ασφαλείας, της αστυνομίας και της ακτοφυλακής, αν παντρευτούν «μοιχό/μοιχαλίδα», εξέδωσε η Τουρκία, στο πλαίσιο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που έχει τεθεί η χώρα, σύμφωνα με τον Independent.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το άρθρο στη νέα νομοθεσία, που ανακοινώθηκε τη Δευτέρα, αναφέρει ότι οι αξιωματούχοι επιβολής του νόμου δεν μπορούν να «παντρευτούν σκόπιμα ένα άτομο που είναι γνωστό ότι είναι ανήθικο, ή να μείνουν σε έναν γάμο, ή να συνεχίζουν να ζουν με ένα τέτοιο άτομο», διαφορετικά τίθενται σε έως και 24 μήνες διαθεσιμότητα.

Το διάταγμα περιλαμβάνει επίσης αυστηρότερους κανόνες σχετικά με την κατανάλωση αλκοόλ, τα τυχερά παιχνίδια, το να πηγαίνει κάποιος «σε μέρη που θα καταστρέψουν τη φήμη σου», καθώς και τις «υπερβολικές δαπάνες» - όλα αφορούν δραστηριότητες σε ώρες εκτός υπηρεσίας.

Ακόμα, προβλέπεται ότι οι πληροφοριοδότες μπορεί να απολυθούν αν κοινοποιήσουν πληροφορίες που «βλάπτουν την τιμή και την αξιοπρέπεια του επαγγέλματος», ή αν δώσουν επίσημα έγγραφα σε «μη εγκεκριμένα» άτομα. Η συμμετοχή σε συνδικάτα, οι διαδηλώσεις και οι απεργίες υπόκεινται επίσης σε πιο αυστηρή επιτήρηση.

Σημειώνεται ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε στην Τουρκία, μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του περασμένου Ιουλίου. Από τότε έχουν σημειωθεί μαζικές διώξεις - περισσότεροι από 120.000 άνθρωποι έχουν απολυθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα σε μια εκτεταμένη επιχείρηση καταστολής που έχει στόχο τον στρατό, την αστυνομία, το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ