Νιγηρία: Βομβίστρια αυτοκτονίας πυροδότησε εκρηκτικά έχοντας ένα μωρό στην πλάτη της

Νιγηρία: Βομβίστρια αυτοκτονίας πυροδότησε εκρηκτικά έχοντας ένα μωρό στην πλάτη της Facebook Twitter
0

Μια γυναίκα βομβίστρια αυτοκτονίας είχε ένα μωρό στην πλάτη της όταν πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε στις 13 Ιανουαρίου στη βορειοανατολική Νιγηρία, όπου δρα η τζιχαντιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ, ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων.


Παρόλα αυτά είναι δύσκολο να εξαγάγει κανείς συμπέρασμα για το αν πρόκειται για μια νέα τακτική από την πλευρά της Μπόκο Χαράμ, ώστε να μπορούν οι βομβιστές αυτοκτονίας που χρησιμοποιεί να διεισδύουν σε μέρη που συχνάζουν άμαχοι χωρίς να γίνουν αντιληπτοί προτού εξαπολύσουν την επίθεσή τους.


«Σύμφωνα με την έκθεση που λάβαμε μετά την επίθεση στη Μανταγκάλι (στις 13 Ιανουαρίου), μία από τις γυναίκες βομβίστριες αυτοκτονίας είχε ένα μωρό στην πλάτη της», δήλωσε ο Σάαντ Μπέλο, ο συντονιστής της Υπηρεσίας στην Πολιτεία Ανταμάουα. «Πρόκειται για μια μεμονωμένη περίπτωση και θα ήταν πρώιμο να βγάλουμε οριστικά συμπεράσματα για να πούμε ότι η χρήση μωρών στις βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας αποτελεί τακτική», πρόσθεσε.


Στις 13 Ιανουάριου δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίστηκαν από μια σειρά εκρήξεων σε ένα σημείο ελέγχου που διαχειρίζονταν τοπικοί κυνηγοί καθώς και σε μια στρατιωτική βάση και σε μια στάση λεωφορείου στην περιφέρεια της Μαντάγκαλι.


Σύμφωνα με τις μη κυβερνητικές οργανώσεις, πολλές χιλιάδες γυναίκες και κορίτσια έχουν απαχθεί από την έναρξη της ένοπλης εξέγερσης της Μπόκο Χαράμ το 2009. Η οργάνωση τις χρησιμοποιεί ως σκλάβες του σεξ ή ανθρώπινες βόμβες, ενώ στρατολογεί με τη βία τους άνδρες και τα αγόρια. Γυναίκες και κορίτσια χρησιμοποιούνται συχνά για να διαπράξουν επιθέσεις εναντίον αμάχων, με στόχο αγορές, σημεία ελέγχου, στάσεις λεωφορείων ή ακόμη και τεμένη και εκκλησίες.

Στις 11 Δεκεμβρίου δύο κορίτσια περίπου 7 ετών πυροδότησαν τα εκρηκτικά που έφεραν σε μια αγορά του Μαϊντουγκούρι, της πρωτεύουσας της Πολιτείας Μπόρνο, προκαλώντας τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό τουλάχιστον 17.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Διεθνή / Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Στην πρώτη του εγκύκλιο, Magnifica humanitas, ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ προειδοποιεί για την εξουσία των εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης, ζητά ισχυρούς κανόνες και συνδέει την AI με την εργασία, τον πόλεμο, την ανισότητα και την ίδια την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ

Διεθνή / Σκάνδαλο κακοποίησης παιδιών στη Γαλλία: Ερευνώνται εργαζόμενοι σε δεκάδες νηπιαγωγεία και σχολεία

Η αστυνομία του Παρισιού διερευνά περισσότερες από 100 καταγγελίες για κακομεταχείριση από «επόπτες», αφού δεκάδες γονείς δήλωσαν ότι αγωνίζονταν εδώ και χρόνια για να ληφθούν σοβαρά υπόψη
THE LIFO TEAM
ΕΜΠΟΛΑ ΚΟΝΓΚΟ

Διεθνή / Έμπολα: Δυσκολεύονται να περιορίσουν την επιδημία στο Κονγκό - Πάνω από 900 ύποπτα κρούσματα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι η επιδημία ενέχει «πολύ υψηλό» κίνδυνο για το Κονγκό, αλλά ο κίνδυνος παγκόσμιας εξάπλωσης της νόσου παραμένει χαμηλός
THE LIFO TEAM
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΠΤΗΣΕΩΝ

Διεθνή / Η Ευρώπη απομακρύνεται από τον κίνδυνο κρίσης στα καύσιμα αεροσκαφών εν μέσω πολέμου στο Ιράν

Παρά τον πόλεμο και τις πιέσεις στις διεθνείς αγορές πετρελαίου, αεροπορικές εταιρείες και ευρωπαϊκές κυβερνήσεις εμφανίζονται πλέον καθησυχαστικές για την επάρκεια καυσίμων και την ομαλή διεξαγωγή των καλοκαιρινών πτήσεων
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ FED

Διεθνή / Τραμπ: Βάζει τον δικό του άνθρωπο στη Fed αλλά οι αγορές έχουν άλλα σχέδια

Η επιλογή του για τη νέα ηγεσία της Fed φέρνει προσδοκίες για χαμηλότερα επιτόκια, όμως ο επίμονος πληθωρισμός, ο πόλεμος στο Ιράν και οι πιέσεις των αγορών δυσκολεύουν το σχέδιο του Λευκού Οίκου
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ

Διεθνή / Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος είναι καταδικασμένος δολοφόνος και τρομοκράτης»

Το σχόλιο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την αποφυλάκιση του φερόμενου ως αρχηγού της 17 Νοέμβρη, που είχε καταδικαστεί σε 17 φορές ισόβια για τη δράση της οργάνωσης
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Διεθνή / CNN: Δεν αναμένεται να υπογραφεί σήμερα συμφωνία μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ και το Ιράν συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις για μια πιθανή συμφωνία, χωρίς όμως να αναμένεται η υπογραφή της σήμερα, καθώς παραμένουν ανοιχτά κρίσιμα ζητήματα γύρω από το πυρηνικό πρόγραμμα και τις κυρώσεις
THE LIFO TEAM