Σκελετωμένες αρκούδες λιμοκτονούν σε ζωολογικό κήπο της Ινδονησίας

Σκελετωμένες αρκούδες λιμοκτονούν σε ζωολογικό κήπο της Ινδονησίας Facebook Twitter
0

Εικόνες που προκαλούν αποτροπιασμό κατέγραψαν ακτιβιστές υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων σε έναν ζωολογικό κήπο της Ινδονησίας, που δείχνουν μερικές λιπόσαρκες αρκούδες Μαλαισίας, τόσο πεινασμένες, που δείχνουν σα να εκλιπαρούν τους επισκέπτες για λίγη τροφή ενώ έχουν φτάσει στο σημείο να τρώνε τα ίδια τους τα κόπρανα.

Το βίντεο, που τράβηξαν μέλη του Scorpion Wildlife Trade Monitoring Group, δείχνει αποσκελετωμένες αρκούδες να περιφέρονται στον περιφραγμένο χώρο ενός ζωολογικού κήπου, στην πόλη Μπαντούνγκ της Ινδονησίας. Οι αρκούδες σε αιχμαλωσία σπανίως εκλιπαρούν για τροφή, αλλά στην προκειμένη περίπτωση τα ζώα λιμοκτονούν και τρέχουν να αρπάξουν τα λιγοστά αποφάγια που πετούν οι επισκέπτες, παρακαλώντας να ρίξουν κι άλλα. 

Σε άλλο βίντεο φαίνεται μια από τις αρκούδες να τρώει τα ίδια της τα κόπρανα. 

«Οι αρκούδες φυλάσσονται σε κλουβιά που με τσιμέντο, που δεν έχουν καθόλου γρασίδι. Δεν υπάρχει τίποτα φυσικό, είναι πολύ βάρβαρο» λέει ο Marison Guciano, από την ομάδα ακτιβιστών. Οι ίδιοι έχουν αρχίσει να στέλνουν ερευνητές στον συγκεκριμένο ζωολογικό κήπο εδώ και περίπου ένα εξάμηνο, ώστε να επιτηρούν το περιβάλλον που ζουν οι αρκούδες. «Πρόκειται για έναν από τους χειρότερους ζωολογικούς κήπους της Ινδονησίας. Ίσως θα ήταν καλύτερα αυτό το μέρος να έκλεινε εδώ και τώρα, πριν χαθούν κι άλλα ζώα βρίσκοντας έναν φρικτό και αναπόφευκτο θάνατο» προσθέτει ο Marison.

Ο ζωολογικός κήπος έχει κατηγορηθεί ξανά στο παρελθόν για παραμέληση ζώου, όταν πέρυσι πέθανε ξαφνικά ένας ελέφαντας Σουμάτρας λόγω ασθένειας. 

Τα βίντεο με τις σκελετωμένες αρκούδες έχουν κάνει τον γύρο του ίντερνετ και ήδη 200.000 άνθρωποι έχουν υπογράψει ήδη σε ένα διαδικτυακό petition, ζητώντας να κλείσει ο ζωολογικός κήπος. Από την πλευρά τους οι επισκέπτες, γράφουν σωρηδόν αρνητικά σχόλια στην σελίδα του ζωολογικού κήπου στο TripAdvisor, κάνοντας λόγο για εγκληματική παραμέληση. «Δεν μπορούσα να πιστέψω πόσο αηδιαστικό και βρώμικο ήταν αυτό το μέρος. Τα ζώα φροντίζονται ελάχιστα, υποσιτίζονται και γενικά παραμελούνται», «Σκουριασμένα κάγκελα, βρώμικο μέρος και πραγματικά παραμελημένα ζώα. Μερικά είναι πολύ αδύνατα. Κόλαση επί γης για αυτά τα καημένα τα ζώα» είναι μερικά από τα σχόλια στις κριτικές.

Σκελετωμένες αρκούδες λιμοκτονούν σε ζωολογικό κήπο της Ινδονησίας Facebook Twitter

Οι αρκούδες της Μαλαισίας συνήθως ζουν σε δάση της νοτιοανατολικής Ασίας και η Διεθνής Ένωση Προστασίας της Φύσης (International Union for Conservation of Nature- IUCN) τις έχει χαρακτηρίσει «εκτεθειμένο ή ευάλωτο ή εύτρωτο είδος», τείνον να μετατραπεί σε Επαπειλούμενο εκτός και αν βελτιωθούν οι συνθήκες που απειλούν την ύπαρξη και την αναπαραγωγή του.

Ο συγκεκριμένος ζωολογικός κήπος δεν είναι ο πρώτος στην Ινδονησία που κατακρίνεται για τις άθλιες συνθήκες που ζουν τα ζώα, αφού ένας ακόμη που βρίσκεται στη Σουραμπάγια έχει χαρακτηριστεί «Ζωολογικός Κήπος του Θανάτου»

* Με πληροφορίες από Mashable

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM