Βουλγαρία: Νεκροί πρόσφυγες από το κρύο και τις χιονοθύελλες

Βουλγαρία: Νεκροί πρόσφυγες από το κρύο και τις χιονοθύελλες Facebook Twitter
0

Δύο Ιρακινοί πρόσφυγες εντοπίστηκαν νεκροί την Παρασκευή στη νοτιοανατολική Βουλγαρία στο όρος Στράντζα, καθώς στη χώρα μαίνονται χιονοθύελλες, ανακοίνωσε η περιφερειακή αστυνομία του Μπουργκάς.


Οι άνδρες, ηλικίας 28 και 35 ετών, βρέθηκαν παγωμένοι σε ένα δάσος από ντόπιους οι οποίοι κάλεσαν την αστυνομία.


Τη Δευτέρα μια Σομαλή πρόσφυγας είχε επίσης βρεθεί νεκρή από το κρύο στην ίδια περιοχή.


Το βουνό Στράντζα βρίσκεται στο μοναδικό σημείο των βουλγαροτουρκικών συνόρων που δεν είναι κλειστό με συρματόπλεγμα. Ένας φράχτης μήκους 200 χιλιομέτρων έχει ανεγερθεί στα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών προκειμένου να περιοριστεί η εισροή προσφύγων στη Βουλγαρία, όπου το 2015 έφτασαν περίπου 30.000 άνθρωποι και 18.000 το 2016.


Συνολικά δέκα πρόσφυγες έχασαν τη ζωή τους το 2016 στη Βουλγαρία. Τα θύματα είχαν προσπαθήσει να εισέλθουν παράνομα στη χώρα από την Τουρκία, ή να φύγουν από τη χώρα για να πάνε στη Σερβία ή τη Ρουμανία και στη συνέχεια στη δυτική Ευρώπη.


Στο μεταξύ δέκα άνθρωποι έχουν πεθάνει από το κρύο σε διάστημα δύο ημέρων στην Πολωνία, όπου η θερμοκρασία έχει πέσει κάτω από τους μείον 20 βαθμούς Κελσίου σε κάποιες περιοχές.


«Επτά άνθρωποι πέθαναν χθες Παρασκευή, στην πιο τραγική ημέρα του χειμώνα αυτού», δήλωσεη Μποζένα Γουισόκα εκπρόσωπος του Κέντρου Εθνικής Ασφάλειας. «Την προηγουμένη είχαμε καταγράψει τρία ακόμη θύματα», πρόσθεσε, «γεγονός που ανεβάζει σε 53 τα θύματα από υποθερμία που έχουν καταγραφεί από την 1η Νοεμβρίου».


Kύμα ψύχους πλήττει από τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη την Πολωνία. Ο απολογισμός των νεκρών από το κρύο ενδέχεται να αυξηθεί στη διάρκεια του Σαββατοκύριακού, καθώς οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν κάτω από τους μείον 20 βαθμούς.


Πέρυσι τον χειμώνα, που ήταν ιδιαίτερα ελαφρύς, περίπου 77 άνθρωποι πέθαναν από υποθερμία στην Πολωνία.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΠΕΝΙΑΜΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΟΗΕ

Διεθνή / Ο Νετανιάχου αναμένεται να επιτεθεί στον Μαμντάνι σε μια «προεκλογική ομιλία» στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

Η αντιπαράθεση μεταξύ του Ισραηλινού πρωθυπουργού και του δημάρχου της Νέας Υόρκης έχει ενταθεί τις τελευταίες ημέρες με αφορμή παλαιότερη δήλωση του Μαμντάνι ότι θα ζητήσει τη σύλληψη του Νετανιάχου
THE LIFO TEAM
Ο Τζορτζ Κλούνεϊ «περνούσε ώρες» μιλώντας με τον Πρίσλεϊ Γκέρμπερ πριν από τον θάνατό του

Διεθνή / Ο Τζορτζ Κλούνεϊ «περνούσε ώρες» μιλώντας με τον Πρίσλεϊ Γκέρμπερ πριν από τον θάνατό του

Νέες πληροφορίες περιγράφουν ως ιδιαίτερα στενή τη σχέση του Κλούνεϊ με τον 27χρονο γιο της Σίντι Κρόφορντ. Σύμφωνα με ανώνυμες πηγές, περνούσε ώρες μιλώντας μαζί του και του έστελνε προσωπικά μηνύματα στήριξης.
THE LIFO TEAM
ΣΑΝΤΣΕΘ ΟΗΕ ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ

Διεθνή / Σάντσεθ στον ΟΗΕ: «Κανείς υπεράνω του νόμου» - Οι αιχμές κατά Τραμπ, η «γενοκτονία στη Γάζα» και το αίτημα για γυναίκα επικεφαλής στον ΟΗΕ

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας ζήτησε επίσης, μεταρρύθμιση του Συμβουλίου Ασφαλείας, ώστε όλες οι περιοχές του κόσμου να εκπροσωπούνται δικαιότερα
THE LIFO TEAM