O πρώην κυβερνήτης του Τέξας Ρικ Πέρι νέος υπουργός Ενέργειας του Τραμπ

O πρώην κυβερνήτης του Τέξας Ρικ Πέρι νέος υπουργός Ενέργειας του Τραμπ Facebook Twitter
0

Τον πρώην κυβερνήτη του Τέξας και αντίπαλό του στη διεκδίκηση του προεδρικού χρίσματος των Ρεπουμπλικανών Ρικ Πέρι επέλεξε ο Τραμπ για το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Ενέργειας.

Αν η υποψηφιότητά του επικυρωθεί από την αμερικανική Γερουσία, τότε ο Πέρι θα τεθεί επικεφαλής ενός υπουργείου την κατάργηση του οποίου είχε προτείνει στη διάρκεια της εκστρατείας των προκριματικών για το χρίσμα το 2012.

Τότε είχε δηλώσει πως επιθυμεί να καταργήσει το υπουργείο Ενέργειας, όπως και αυτό του Εμπορίου και το Παιδείας.

Αυτό που, μάλιστα, φαίνεται να του στοίχισε κατά πολύ στην υποψηφιότητά του ήταν το γεγονός πως ξέχασε το όνομα του υπουργείου του οποίου αναμένεται να ηγηθεί. Αφού ανέφερε το Εμπορίου και το Παιδείας είπε: «Το τρίτο. Δεν θυμάμαι. Συγγνώμη».

Ο Πέρι έχει υπάρξει υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών δύο φορές, ενώ κατά τη διάρκεια της εκστρατείας των προκριματικών εκλογών του 2016 είχε αποκαλέσει τον Τραμπ «καρκίνωμα του συντηρητισμού». Ωστόσο, αργότερα τον υποστήριξε και έδωσε μαζί του τη μάχη για την προεδρία.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΒΙΚΤΟΡ ΟΡΜΠΑΝ ΟΗΕ ΗΠΑ

Διεθνή / Ο Βίκτορ Όρμπαν Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ με τις ευλογίες ΗΠΑ;

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ προωθούν την ιδέα ενός κοινού υποψηφίου μεταξύ ΗΠΑ, Ρωσίας και Κίνας για την ηγεσία των Ηνωμένων Εθνών, προτείνοντας τον πρώην πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, σύμφωνα με τη Wall Street Journal
THE LIFO TEAM
Βραζιλία: Ιστορική ανατροπή του Λούλα – Επανεξελέγη πρόεδρος, νικώντας τον γιο του Μπολσονάρου

Διεθνή / Βραζιλία: Ιστορική ανατροπή του Λούλα – Επανεξελέγη πρόεδρος, νικώντας τον γιο του Μπολσονάρου

Πρόκειται για μια πρωτοφανή εκλογική ανατροπή: πρώτη φορά από την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη Βραζιλία, το 1985, υποψήφιος που είχε έρθει δεύτερος στον πρώτο γύρο καταφέρνει να κερδίσει στον δεύτερο.
THE LIFO TEAM
ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΝΕΚΡΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΡΩΣΙΚΑ ΠΛΗΓΜΑΤΑ

Διεθνή / Ουκρανία: Τέσσερις νεκροί και 28 τραυματίες από νέα ρωσικά πλήγματα

Ο πρόεδρος Ζελένσκι δήλωσε την Κυριακή ότι η Ρωσία εξαπέλυσε την περασμένη εβδομάδα περίπου 1.600 κατευθυνόμενες αεροπορικές βόμβες, 48 πυραύλους και σχεδόν 2.300 επιθετικά drones κατά της Ουκρανίας
THE LIFO TEAM