Ανεστάλη η συμφωνία για την απομάκρυνση των αμάχων από το Χαλέπι - Σφοδρές μάχες στην πόλη

Ανεστάλη η συμφωνία για την απομάκρυνση των αμάχων από το Χαλέπι - Σφοδρές μάχες στην πόλη Facebook Twitter
EPA/STRINGER
0

Η συμφωνία που προβλέπει την απομάκρυνση των αμάχων και των ανταρτών από το Χαλέπι «ανεστάλη», μετά τις αντιρρήσεις της συριακής κυβέρνησης, δήλωσε στο AFP ένας αξιωματούχος των ανταρτών και μια πηγή που πρόσκειται στη Δαμασκό.


Σύμφωνα με τους αντάρτες, το συριακό καθεστώς και οι σύμμαχοί του, κυρίως οι Ιρανοί, «επέβαλαν νέους όρους» στη συμφωνία, ενώ η πηγή που πρόσκειται στη Δαμασκό υπογράμμισε ότι το καθεστώς εξέφρασε την διαφωνία του για τον αυξημένο αριθμό των ατόμων που θα απομακρύνονταν από το Χαλέπι.


Όπως δήλωσε ένας αξιωματούχος των ανταρτών, αλλά και ένας αξιωματούχος του ΟΗΕ, το Ιράν επιθυμεί παράλληλα με την αποχώρηση από το Χαλέπι να γίνει και η απομάκρυνση των τραυματιών από τα σιιτικά συριακά χωριά Φούα και Κεφράγια που πολιορκούν οι αντάρτες.


Την ίδια στιγμή, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκανε λόγο για σφοδρές μάχες στο Χαλέπι καθώς φαίνεται ότι η συμφωνία για εκεχειρία περιέρχεται σε τέλμα.

Εκρήξεις ακούστηκαν στο Χαλέπι πριν από λίγη ώρα, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Reuters. Ακτιβιστές αναφέρουν στο BBC πως σημειώθηκαν επιθέσεις σε δύο συνοικίες με αποτέλεσμα να σκοτωθούν άμαχοι. Ο freelance δημοσιογράφος Zouhir al-Shimale που βρίσκεται στο ανατολικό Χαλέπι, ανάρτησε ένα βίντεο το οποίο, όπως αναφέρει, δείχνει ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις ξανάρχισαν τους βομβαρδισμούς.

Από την πλευρά του, το ρωσικό Interfax μετέδωσε ότι ο συριακός στρατός ξεκίνησε και πάλι τις μάχες στο Χαλέπι αφού οι αντάρτες εξαπέλυσαν νέες επιθέσεις, όπως ανακοίνωσε ο ρωσικός στρατός.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ