Ξεκίνησε η απομάκρυνση ανταρτών και αμάχων από το Χαλέπι

Ξεκίνησε η απομάκρυνση ανταρτών και αμάχων από το Χαλέπι Facebook Twitter
1

Περισσότεροι από 360 αντάρτες έχουν παραδώσει τα όπλα τους και έχουν φύγει από τις ανταρτοκρατούμενες περιοχές του ανατολικού Χαλεπιού τις τελευταίες 24 ώρες, ανακοίνωσε σήμερα το Ρωσικό Κέντρο Συμφιλίωσης.

 

«Τριακόσιοι εξήντα έξι αντάρτες έχουν παραδώσει τα όπλα τους και έχουν μεταβεί στο δυτικό τμήμα της πόλης. Σύμφωνα με την απόφαση του Σύρου προέδρου (Μπασάρ αλ Άσαντ) δόθηκε αμνηστία σε 329 αντάρτες», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

 

Σύμφωνα με το Κέντρο, το ίδιο διάστημα Ρώσοι στρατιώτες αποναρκοθέτησαν σχεδόν 400 τετραγωνικά μέτρα στο ανατολικό Χαλέπι.

 

Παράλληλα σχεδόν 6.000 άμαχοι, περιλαμβανομένων 2.210 παιδιών, απομακρύνθηκαν από τις ανταρτοκρατούμενες περιοχές.

 

«Σε διάστημα 24 ωρών 5.992 άμαχοι περιλαμβανομένων 2.210 παιδιών, απομακρύνθηκαν από περιοχές του Χαλεπιού που παραμένουν υπό τον έλεγχο των ανταρτών με τη βοήθεια του Ρωσικού Κέντρου Συμφιλίωσης», σημειώνει η ανακοίνωση.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Διεθνή / Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Η 22χρονη εντοπίστηκε στο Παρίσι από Ουκρανό δημοσιογράφο, ο οποίος τη ρώτησε πώς αισθάνεται για τις πράξεις του Ρώσου προέδρου, ενώ την κάλεσε να επισκεφτεί το Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Διεθνή / Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Ο υφυπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, ενώ κατηγόρησε την Αριστερά ότι θέλει «να φέρνει drag queens και πορνοστάρ στα σχολεία για να μιλούν για σεξουαλική ρευστότητα και παρένθετη μητρότητα»
LIFO NEWSROOM
Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Διεθνή / Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι οι εταιρείες γνώριζαν ότι τα προϊόντα τους ήταν «επικίνδυνα για κατανάλωση» και χρησιμοποιούσαν «παραπλανητικές τακτικές» για να τα προωθήσουν
LIFO NEWSROOM
New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Διεθνή / New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Πρόσφατα τέθηκαν σε ισχύ νέοι όροι διαπιστεύσεων που απαγορεύουν στους δημοσιογράφους να ζητούν πληροφορίες οι οποίες δεν έχουν εγκριθεί εκ των προτέρων από την πολιτική ηγεσία
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Φαίνεται να παίρνει τέλος αυτή η ξενοκίνητη επανάσταση στα πλαίσια της ευρύτερης αραβικής άνοιξης στην περιοχή. Ας ελπίσουμε να επέλθει η ειρήνη ξανά.