Μέρκελ και Ολάντ συμφωνούν στην επέκταση των κυρώσεων της ΕΕ σε βάρος της Ρωσίας

Μέρκελ και Ολάντ συμφωνούν στην επέκταση των κυρώσεων της ΕΕ σε βάρος της Ρωσίας Facebook Twitter
EPA/RAINER JENSEN
0

Η Άγκελα Μέρκελ και ο Φρανσουά Ολάντ συμφώνησαν σήμερα υπέρ της επέκτασης των κυρώσεων της ΕΕ σε βάρος της Ρωσίας για το ουκρανικό ζήτημα, το οποίο θα συζητηθεί στη διάρκεια της συνόδου κορυφής της ΕΕ την Πέμπτη στις Βρυξέλλες.


Η γερμανική καγκελαρία κρίνει «απαραίτητο να επεκταθούν οι κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας» στη διάρκεια της συνόδου της Πέμπτης και ο γάλλος πρόεδρος φάνηκε να υποστηρίζει αυτή τη θέση σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους στο Βερολίνο, όπου συναντήθηκαν οι δύο ηγέτες.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την Μέρκελ, ο Ολάντ δήλωσε ότι «πρέπει να συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε τους όρους της συμφωνίας του Μινσκ και όταν δεν τηρούνται πρέπει να συνεχίζουμε με κυρώσεις». «Θα κριθεί απαραίτητη η επέκταση των κυρώσεων εις βάρος της Ρωσίας και πάλι, παρότι θα ευχόμασταν μεγαλύτερη πρόοδο στην εφαρμογή αυτής της διαδικασίας», δήλωσε από την πλευρά της η γερμανίδα καγκελάριος πριν από τη συνάντησή της με τον Ολάντ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΜΑΣΟΥΝΤ ΠΕΖΕΣΚΙΑΝ

Διεθνή / Ο Πεζεσκιάν δήλωσε πως το Ιράν είναι έτοιμο να επιστρέψει στη συμφωνία κατάπαυσης πυρός με τις ΗΠΑ

Η συμφωνία του Ιουνίου προέβλεπε άμεση κατάπαυση του πυρός και εγκαινίαζε μια περίοδο 60 ημερών διαπραγματεύσεων με στόχο την επίτευξη μιας ευρύτερης ειρηνευτικής συμφωνίας, ωστόσο κατέρρευσε σύντομα
THE LIFO TEAM
ΣΑΡΑ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΧΑΜΑΣ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Διεθνή / Σάρα Νετανιάχου: Υπαινίχθηκε ότι πρώην υπαρχηγός του στρατού γνώριζε για την επίθεση της Χαμάς

Ο πρώην υπαρχηγός του ισραηλινού στρατού, που έσπευσε στην περιοχή του φεστιβάλ Nova για να βοηθήσει στη διάσωση επιζώντων, ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει αγωγή εναντίον της
THE LIFO TEAM