Η φύση βρήκε τον τρόπο και τώρα ένας ουρακοτάγκος που έπαιρνε αντισυλληπτικά εγκυμονεί

Η φύση βρήκε τον τρόπο και τώρα ένας ουρακοτάγκος που έπαιρνε αντισυλληπτικά εγκυμονεί Facebook Twitter
Η Karta γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1982 στο ζωολογικό κήπο του Σαν Ντιέγκο και μεταφέρθηκε στην Αδελαΐδα το Νοέμβριο του 1992. Σήμερα είναι έγκυος και η υπόθεση της ξαφνιάζει καθώς το ζώο ήταν σε πρόγραμμα αντισύλληψης
0

Ουρακοτάγκος της Σουμάτρας στο ζωολογικό κήπο της Αδελαΐδας έμεινε έγκυος, παρά το γεγονός ότι του χορηγούνταν αντισυλληπτικά.

Η Karta είναι 34 ετών και αναμένεται να γεννήσει στις αρχές του 2017. Οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου κάνουν λόγο για μεγάλη έκπληξη που είναι ευχάριστη, αλλά παράλληλα τους προκαλεί αγωνία καθώς η εγκυμοσύνη όχι απλά δεν ήταν προγραμματισμένη, αλλά θεωρητικά ήταν αδύνατη. Η διεύθυνση του ζωολογικού κήπου σχολιάζει μάλιστα πως είναι μια ξεκάθαρη παρέμβαση της φύσης.

Η Karta έχει χάσει έξι νεογνά από το 1995. Πιο πρόσφατα, το 2014, γέννησε ένα θνησιγενές μωρό. Ο ζωολογικός κήπος αναφέρει ότι αποφάσισε να προχωρήσει με την εγκυμοσύνη, λόγω του ότι το είδος είναι απειλούμενο και κάθε νέο μωρό είναι πολύτιμο.

Η φύση βρήκε τον τρόπο και τώρα ένας ουρακοτάγκος που έπαιρνε αντισυλληπτικά εγκυμονεί Facebook Twitter

Κάμερες έχουν εγκατασταθεί στην περίφραξη του ζώου το οποίο παρακολουθούν συνεχώς οι υπεύθυνοι ενώ παράλληλα ετοιμάζονται να «εκπαιδεύσουν» το ζώο στο θηλασμό καθώς στο παρελθόν είχε σημάδια πως δεν μπορεί να αντεπεξέλθει.

Υπολογίζεται ότι υπάρχουν μόνο 7.000 ουραγκοτάγκοι στα τροπικά δάση στη Σουμάτρα, στην Ινδονησία, και ότι ο πληθυσμός συνεχίζει να μειώνεται έως και 1000 ζώα το χρόνο. Η μεγαλύτερη απειλή για το είδος είναι η απώλεια εδάφους και τροφής.

Η Karta γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1982 στο ζωολογικό κήπο του Σαν Ντιέγκο και μεταφέρθηκε στην Αδελαΐδα το Νοέμβριο του 1992. Ο ζωολογικός κήπος της περιγράφει ως μια «ισχυρό και ανεξάρτητο θηλυκό ». 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ