Το δίλημμα «να οδηγηθούμε σε ένα αδιέξοδο με απρόβλεπτα τα τετελεσμένα ή να επαναρχίσει ο διάλογος» έθεσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, σε ομιλία του σε εκδήλωση του ΔΗΣΥ.

 

Παραπέμποντας εμμέσως στο δημοψήφισμα στην Κριμαία για αυτονόμηση, είπε πως προτίμησε την επανάληψη των διαπραγματεύσεων, αντί να δει τον κίνδυνο που αντιμετωπίστηκε αλλού διεθνώς, δηλαδή «μιας ενδεχομένως ετυμηγορίας τάχα των Τουρκοκυπρίων για ενσωμάτωση». Επίσης, αναφέρθηκε στην προειδοποίηση Ερντογάν για «πολιτογράφηση» 26.500 εποίκων.

 

Ο κ. Αναστασιάδης υποστήριξε ότι έως τώρα έχουν διασφαλιστεί πολλά και σημαντικά στο τραπέζι των συνομιλιών και για να τα διαφυλάξει απέτρεψε το αδιέξοδο στις συνομιλίες, μετά την κρίση στο Μοντ Πελεράν. «Τούτες τις ημέρες υπήρξε το δίλημμα είτε να αφήναμε, μετά από κάποια κρίση που δημιουργήθηκε στο Μοντ Πελεράν, να οδηγηθούμε σε ένα αδιέξοδο με απρόβλεπτα τα τετελεσμένα ή να επαναρχίσει ο διάλογος, χωρίς τούτο να σημαίνει ότι μειώνεις ποσώς τις θέσεις που διεκδικείς, έχοντας πάντα κατά νου τις έγνοιες και τις ανησυχίες των Ελληνοκυπρίων» είπε.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr