Ένοχοι κρίθηκαν τρεις υπάλληλοι της «Air France» που επιτέθηκαν και έσκισαν τα πουκάμισα των διευθυντών

Ένοχοι κρίθηκαν τρεις υπάλληλοι της «Air France» που επιτέθηκαν και έσκισαν τα πουκάμισα των διευθυντών Facebook Twitter
0

Τρεις υπάλληλοι της «Air France» καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης με ανασταλτικό χαρακτήρα αφού βρέθηκαν ένοχοι στις κατηγορίες περί «οργανωμένης βίας», μετά την επίθεση που πραγματοποίησαν σε στελέχη της «Air France» τον Οκτώβριο του 2015.

Την περίοδο εκείνη, φωτογραφίες από την επίθεση εξαγριωμένων υπαλλήλων εναντίον στελεχών της γαλλικής αεροπορικής εταιρείας που αντιδρούσαν στις σχεδιαζόμενες περικοπές, έκαναν το γύρο του κόσμου.

Λόγω των αντιδράσεων η «Air France» ανέστειλε τελικά το πλάνο αναδιάρθρωσης που θα επέφερε περικοπές 2.900 θέσεων εργασίας, αλλά ο Γάλλος πρωθυπουργός χαρακτήρισε τους υπαλλήλους «απατεώνες» και κάλεσε το δικαστήριο να επιβάλει αυστηρές ποινές. Ο Βαλς ανέφερε ακόμη ότι οι εικόνες αυτές προκάλεσαν ζημιά στην εικόνα της χώρας. 

Δύο ακόμη εργαζόμενοι που αντιμετώπιζαν τις ίδιες κατηγορίες, αθωώθηκαν.

Επιπλέον, σε δέκα πρώην και εν ενεργεία υπαλλήλους επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους €500 ευρώ για φθορές στην περιουσία της εταιρείας επειδή έριξαν την πύλη που οδηγούσε στα κεντρικά γραφεία της «Air France».

Οι διαδηλωτές είχαν την υποστήριξη του CGT, του μεγαλύτερου εργατικού συνδικάτου της χώρας.

Η ετυμηγορία του γαλλικού δικαστηρίου ήρθε έπειτα από την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας  κατά την οποία παρουσιάστηκε οπτικό υλικό όπου ακουγόταν ένας εργάτης να απειλεί τον Xavier Broseta, επικεφαλής του τμήματος διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας, πριν του σκίσει το πουκάμισο.

Η υπεράσπιση είχε δηλώσει πως ήλπιζε ότι πελάτες της δεν «δεν θα κρίνονταν από το βίντεο που κρατά μερικά κλάσματα του δευτερολέπτου», αλλά από την ευρύτερη εικόνα.

Με στοιχεία από τη Guardian

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει τις ένοπλες δυνάμεις στη Μινεσότα

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει στρατό στη Μινεσότα - «Θα θέσω σε εφαρμογή τον Νόμο περί Εξέγερσης»

Στόχος του Αμερικανού προέδρου είναι η καταστολή των διαδηλώσεων που έχουν ξεσπάσει μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό μίας γυναίκας από πράκτορα της Υπηρεσίας Μετανάστευσης (ICE)
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΝΕΚΡΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΡΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ

Διεθνή / Ιράν: Βίντεο αποτυπώνει «τη σφαγή των Ιρανών διαδηλωτών» - Ακολουθούν σκληρές εικόνες

Ο φωτορεπόρτερ, Afshin Ismaeli, ανήρτησε το βίντεο στο Instagram και γράφει για τις ανεπίσημες πληροφορίες που αφορούν τον πραγματικό αριθμό των νεκρών ο οποίος μπορεί να ξεπερνά τις 12.000
THE LIFO TEAM
Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Διεθνή / Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει έτοιμος να «πάρει» τη Γροιλανδία με κάθε τρόπο, επαναφέροντας ένα σενάριο που φέρνει σε ανοιχτή σύγκρουση τις ΗΠΑ με τη Δανία και δοκιμάζει τα όρια της συνοχής του ΝΑΤΟ στην Αρκτική
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / «Αναπαραγωγική βία» στη Γάζα: Πτώση 41% στις γεννήσεις σε σχέση με το 2022, σύμφωνα με εκθέσεις

Οι συντάκτες υποστηρίζουν ότι η εικόνα που προκύπτει από τις γεννήσεις, τις αποβολές και την κατάρρευση της μαιευτικής φροντίδας καλύπτει τις προϋποθέσεις της Σύμβασης για τη Γενοκτονία
THE LIFO TEAM