O Τομ Πράις, σφοδρός πολέμιος του «Obamacare», είναι ο νέος υπουργός Υγείας του Τραμπ

O Τομ Πράις, σφοδρός πολέμιος του «Obamacare», είναι ο νέος υπουργός Υγείας του Τραμπ Facebook Twitter
0

Αποφασισμένος να ακυρώσει ακόμη και αυτό που παρουσιάζεται ως το μεγαλύτερο επίτευγμα της θητείας του Μπαράκ Ομπάμα στο Λευκό Οίκο μοιάζει ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ανακοινώνοντας το διορισμό του Τομ Πράις στη θέση του νέου υπουργού Υγείας.

Μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Ρεπουμπλικανός από τη Τζόρτζια, είναι ένας από τους πιο σφοδρούς πολέμιος της μεταρρύθμισης του συστήματος υγειονομικής ασφάλισης του απερχόμενου προέδρου, ευρύτερα γνωστό και ως «Obamacare».

«Έχει εξαιρετικά προσόντα για να φέρει σε πέρας τη δέσμευσή μας να καταργήσουμε και να αντικαταστήσουμε την Obamacare για να δώσουμε σε όλους τους Αμερικανούς μια προσιτή κάλυψη υγείας», δηλώνει ο Ντόναλντ Τραμπ, σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από την ομάδα του.

Ο Τομ Πράις «είναι ένας σφοδρός αντίπαλος της σπατάλης της κυβέρνησης», σημειώνει η ομάδα που έχει συστήσει ο εκλεγμένος πρόεδρος για τη μετάβασή του στην προεδρία.

«Υπάρχουν πολλά για να γίνουν ώστε να εξασφαλίσουμε πως έχουμε ένα σύστημα υγείας που λειτουργεί για τους ασθενείς, τις οικογένειες και τους γιατρούς», διαβεβαίωσε σύμφωνα με την ανακοίνωση ο 62χρονος Τομ Πράις.

Ο διορισμός του Τομ Πράις στην καρέκλα του υπουργείου Υγείας προκάλεσε ενθουσιώδεις αντιδράσεις στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικανών.

«Είναι αληθινά η καλύτερη επιλογή», τόνισε ο αρχηγός τους στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ο Πολ Ράιαν, σε ανακοίνωσή του. «Συγχαίρω τον εκλεγμένο πρόεδρο Τραμπ γι' αυτόν τον εξαιρετικό διορισμό».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ