Έσβησαν όλες οι πυρκαγιές που μαίνονταν στο Ισραήλ και στη Δυτική Όχθη

Έσβησαν όλες οι πυρκαγιές που μαίνονταν στο Ισραήλ και στη Δυτική Όχθη Facebook Twitter
EPA/JIM HOLLANDER
0

Έσβησαν όλες οι πυρκαγιές που μαίνονταν στο Ισραήλ και στη Δυτική Όχθη Facebook Twitter
EPA/JIM HOLLANDER

Οι πυρκαγιές που μαίνονταν τις τελευταίες ημέρες στο Ισραήλ και στη Δυτική Όχθη, με αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, έχουν κατασβεστεί, ανέφεραν σήμερα οι ισραηλινές υπηρεσίες διάσωσης.

 

"Καμία από τις πυρκαγιές δεν είναι πλέον ενεργή (...) Από χθες το βράδυ, είναι αρκετά ήρεμα, δεν είχαμε άλλες κλήσεις", ανέφερε ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών επέμβασης κατά των πυρκαγιών, Γιόραμ Λεβί, στο Γαλλικό Πρακτορείο.

 

Από την αρχή της περασμένης εβδομάδας, μια σειρά ασυνήθιστων πυρκαγιών προκάλεσαν πολύ σημαντικές ζημιές στο Ισραήλ και στη συνέχεια ξέσπασαν και άλλες στην κατεχόμενη από το Ισραήλ Δυτική Όχθη.

 

Έσβησαν όλες οι πυρκαγιές που μαίνονταν στο Ισραήλ και στη Δυτική Όχθη Facebook Twitter
EPA/JIM HOLLANDER

 

Αυτές οι δεκάδες φωτιές σε περιοχές με βλάστηση, που ευνοήθηκαν από τη μεγάλη ξηρασία και τους ισχυρούς ανέμους, είχαν ως αποτέλεσμα να καούν περισσότερα από 130.000 στρέμματα δασικής έκτασης, σύμφωνα με την ισραηλινή Αρχή για τη Φύση και τα Πάρκα. Το ποσοστό είναι κατά 30% μεγαλύτερο από τις καταστροφές που προκάλεσε η μεγάλη πυρκαγιά που είχε πλήξει την περιοχή Καρμέλ (βόρεια) το 2010 και είχε προκαλέσει 44 θανάτους.

 

Στη Χάιφα, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη του Ισραήλ, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν την Πέμπτη να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για να γλιτώσουν από τη φωτιά που είχε φθάσει σε απόσταση μερικών μέτρων. Σύμφωνα με τον δήμο της πόλης, 1.784 σπίτια επλήγησαν από τα οποία 572 δεν είναι πλέον κατοικήσιμα. Οι ζημιές στην πόλη εκτιμάται ότι θα ανέλθουν στα 120 εκατομμύρια δολάρια.

 

Έσβησαν όλες οι πυρκαγιές που μαίνονταν στο Ισραήλ και στη Δυτική Όχθη Facebook Twitter

 

Οι παλαιστίνιοι πυροσβέστες, που είχαν έρθει για να συνδράμουν τους πυροσβέστες στο Ισραήλ, είχαν επίσης να αντιμετωπίσουν τις φλόγες στη Δυτική Όχθη. Η υπηρεσία Πολιτικής Άμυνας ανέφερε ότι την Παρασκευή και το Σάββατο "επενέβη 143 φορές λόγω των πυρκαγιών" που δεν προκάλεσαν θύματα αλλά κατέστρεψαν πολλές καλλιέργειες, κυρίως ελαιώνες. Η Υπηρεσία Πολιτικής Άμυνας δεν έχει καταγράψει από χθες βράδυ κλήσεις για να επέμβει στη Δυτική Όχθη.

 

Συνολικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πολιτικής Άμυνας, "770 ελαιόδεντρα" κάηκαν στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης, από τα όρια της Ιερουσαλήμ μέχρι εκείνα της Ραμάλα και της Τζενίν.

 

 

Χθες βράδυ ο διοικητής της, ο στρατηγός Γιούσεφ Νάσαρ, ανακοίνωσε πως οι άνδρες του που είχαν έρθει να βοηθήσουν τους ισραηλινούς συναδέλφους τους "επέστρεψαν στους στρατώνες τους στη Δυτική΄Όχθη".

 

Συνολικά 21 ισραηλινά και ξένα αεροπλάνα (τουρκικά, ελληνικά, κροατικά, ρωσικά, γαλλικά, καναδικά, ισπανικά και αζερικά), καθώς και ένα μεγάλο αμερικανικό δεξαμενόπλοιο συμμετείχαν στις επιχειρήσεις.

Η αστυνομία ανακοίνωσε τη σύλληψη 23 ανθρώπων ως υπόπτων για την πρόκληση των πυρκαγιών χωρίς να αναφερθεί στα ονόματά ή στην εθνικότητά τους. Άλλοι επτά ανακρίνονται. Οι ισραηλινές αρχές δηλώνουν πως υποψιάζονται ότι η πρόκληση των πυρκαγιών μπορεί να συνδέεται με την ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση.

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ ΡΩΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Διεθνή / O Τραμπ αναζητά λύσεις για να πείσει τον Πούτιν να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ένα νέο αμερικανικό νομοσχέδιο για την επιβολή κυρώσεων έχει στόχο να πιέσει τον Ρώσο πρόεδρο να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ωστόσο, ο Τραμπ επιμένει σε μια διαφορετική προσέγγιση
THE LIFO TEAM
ΘΕΟΥΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Διεθνή / Θέουτα: Ξεκίνησε η επιχείρηση της αστυνομίας για τη μεταφορά μεταναστών από τις παραλίες

Οι περισσότεροι από τους 72.000 μετανάστες που πέρασαν τα σύνορα από το Μαρόκο τον Ιούλιο έχουν επιστρέψει, ωστόσο εκτιμάται ότι περισσότεροι από 13.000 παραμένουν στον ισπανικό θύλακα
THE LIFO TEAM
ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΡΩΣΙΑ ΑΚΡΙΒΕΙΑ

Διεθνή / «Η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε είναι σοβαρή» - Ο Μακρόν συγκαλεί έκτακτη συνάντηση της G7

Στο επίκεντρο της συνόδου η ακρίβεια στον τομέα της ενέργειας και οι «υβριδικές ρωσικές επιθέσεις» - «Θέλουμε να αποφύγουμε περιττές εντάσεις μεταξύ των χωρών της G7 και των βασικών εταίρων μας», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Γάλλος πρόεδρος
THE LIFO TEAM