Εννέα ημέρες πένθους στην Κούβα για τον Φιντέλ Κάστρο

Εννέα ημέρες πένθους στην Κούβα για τον Φιντέλ Κάστρο Facebook Twitter
0

Το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου θα γίνει η κηδεία του Φιντέλ Κάστρο, του εμβληματικού ηγέτη της κουβανικής επανάστασης που πέθανε σε ηλικία 90 ετών. Η σορός του Κάστρο θα αποτεφρωθεί σύμφωνα με την επιθυμία του, όπως ανακοίνωσε η κουβανική κυβέρνηση που κήρυξε εννέα ημέρες πένθους στη χώρα. Το συμβούλιο του Κράτους κήρυξε σε λακωνικό ανακοινωθέν που εξέδωσε "εθνικό πένθος εννέα ημερών" από το Σάββατο (σήμερα) έως την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου. Στη διάρκειά του θα διακοπούν "όλες οι δραστηριότητες και τα δημόσια θεάματα" διευκρινίζει το ανώτατο όργανο της κουβανικής κυβέρνησης.

Λεπτομέρειες για την κηδεία, όπως και αν θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα και πού δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί. 

«Φωτιά» πήρε το Twitter με το που ανακοινώθηκε ο θάνατος του Φιντέλ από τον αδελφό του Ραούλ στην δημόσια κουβανική τηλεόραση.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΦΩΤΙΑ ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ

Διεθνή / Χονγκ Κονγκ: Βίντεο δείχνει τη φωτιά να εξαπλώνεται σε δευτερόλεπτα στους ουρανοξύστες - Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών

Συνελήφθησαν κορυφαία στελέχη κατασκευαστικής εταιρείας με την υποψία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας για τη χειρότερη πυρκαγιά εδώ και σχεδόν 80 χρόνια στην πόλη
LIFO NEWSROOM