Εννέα ημέρες πένθους στην Κούβα για τον Φιντέλ Κάστρο

Εννέα ημέρες πένθους στην Κούβα για τον Φιντέλ Κάστρο Facebook Twitter
0

Το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου θα γίνει η κηδεία του Φιντέλ Κάστρο, του εμβληματικού ηγέτη της κουβανικής επανάστασης που πέθανε σε ηλικία 90 ετών. Η σορός του Κάστρο θα αποτεφρωθεί σύμφωνα με την επιθυμία του, όπως ανακοίνωσε η κουβανική κυβέρνηση που κήρυξε εννέα ημέρες πένθους στη χώρα. Το συμβούλιο του Κράτους κήρυξε σε λακωνικό ανακοινωθέν που εξέδωσε "εθνικό πένθος εννέα ημερών" από το Σάββατο (σήμερα) έως την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου. Στη διάρκειά του θα διακοπούν "όλες οι δραστηριότητες και τα δημόσια θεάματα" διευκρινίζει το ανώτατο όργανο της κουβανικής κυβέρνησης.

Λεπτομέρειες για την κηδεία, όπως και αν θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα και πού δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί. 

«Φωτιά» πήρε το Twitter με το που ανακοινώθηκε ο θάνατος του Φιντέλ από τον αδελφό του Ραούλ στην δημόσια κουβανική τηλεόραση.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΜΑΣΟΥΝΤ ΠΕΖΕΣΚΙΑΝ

Διεθνή / Ο Πεζεσκιάν δήλωσε πως το Ιράν είναι έτοιμο να επιστρέψει στη συμφωνία κατάπαυσης πυρός με τις ΗΠΑ

Η συμφωνία του Ιουνίου προέβλεπε άμεση κατάπαυση του πυρός και εγκαινίαζε μια περίοδο 60 ημερών διαπραγματεύσεων με στόχο την επίτευξη μιας ευρύτερης ειρηνευτικής συμφωνίας, ωστόσο κατέρρευσε σύντομα
THE LIFO TEAM
ΣΑΡΑ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΧΑΜΑΣ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Διεθνή / Σάρα Νετανιάχου: Υπαινίχθηκε ότι πρώην υπαρχηγός του στρατού γνώριζε για την επίθεση της Χαμάς

Ο πρώην υπαρχηγός του ισραηλινού στρατού, που έσπευσε στην περιοχή του φεστιβάλ Nova για να βοηθήσει στη διάσωση επιζώντων, ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει αγωγή εναντίον της
THE LIFO TEAM