Ο Τραμπ θα συναντηθεί με τον Ρόμνεϊ -από τους σφοδρότερους επικριτές του και πιθανό νέο υπουργό Εξωτερικών

Ο Τραμπ θα συναντηθεί με τον Ρόμνεϊ -από τους σφοδρότερους επικριτές του και πιθανό νέο υπουργό Εξωτερικών Facebook Twitter
EPA/MICHAEL NELSON
0

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, θα συναντηθεί το Σάββατο με τον Μιτ Ρόμνεϊ, έναν από τους σφοδρότερους επικριτές του εντός του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, ο οποίος ωστόσο ενδέχεται να αναλάβει ρόλο-κλειδί στη νέα κυβέρνηση.


Ο Τραμπ σκοπεύει να συναντηθεί με πολλά στελέχη του κόμματος το Σαββατοκύριακο, όσο θα βρίσκεται στο Μπεντμίνστερ του Νιου Τζέρσι, όπου διατηρεί ένα γήπεδο γκολφ. Μεταξύ αυτών, θα είναι και ο Μιτ Ρόμνεϊ, ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης και υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές του 2012, στις οποίες ηττήθηκε από τον Μπαράκ Ομπάμα. Μια πηγή προσκείμενη στο επιτελείο του Νεοϋορκέζου μεγιστάνα επιβεβαίωσε ότι η συνάντηση αυτή θα γίνει αύριο. Θα μπορούσε έτσι να ξεκινήσει μια διαδικασία «συμφιλίωσης» μεταξύ των δύο ανδρών.


Τον Μάρτιο, ο 69χρονος Ρόμνεϊ χαρακτήρισε «τσαρλατάνο» και «απατεώνα» τον Τραμπ, ενώ τέθηκε επικεφαλής του κινήματος εναντίον του, με στόχο να του κλείσει τον δρόμο για το χρίσμα του κόμματος.


Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο Ρόμνεϊ θα μπορούσε να αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών στην κυβέρνηση του Τραμπ, ώστε να καθησυχάσει όσους αγωνιούν για την εξωτερική πολιτική που θα ασκήσει, με την τοποθέτηση ενός «σκληρού και σοβαρού» πολιτικού. Όμως, το επιτελείο του εκλεγμένου προέδρου αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει αυτήν την πληροφορία, ούτε να κάνει κάποιο σχόλιο για τη θέση για την οποία προορίζεται ο Ρόμνεϊ.


«Νομίζω ότι αυτή η συνάντηση σημαίνει (...) ότι ο εκλεγμένος πρόεδρος θέλει τους καλύτερους και τους λαμπρότερους, τους ανθρώπους που μπορούν να συμβάλουν με ιδέες και προτάσεις για τον τρόπο που μπορούμε να δώσουμε ώθηση στη χώρα και να εφαρμόσουμε το όραμά του», είπε ο Σον Σπάισερ, ένας εκπρόσωπος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος.

Ο Τραμπ «θα συναντηθεί με ανθρώπους που τον στηρίζουν, με ανθρώπους που δεν τον στηρίζουν, με Ρεπουμπλικανούς, με Δημοκρατικούς, με ανεξάρτητους», συνέχισε. «Η συζήτηση με τον Μιτ Ρόμνεϊ είναι ακριβώς αυτό, μια ευκαιρία ανταλλαγής ιδεών και απόψεων», τόνισε.


Νωρίτερα σήμερα ο Τραμπ συναντήθηκε με τον πρώην κυβερνήτη του Κάνσας Μάικ Χάκαμπι ο οποίος διεκδίκησε πέρσι το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος αλλά αποχώρησε σύντομα από την κούρσα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΣΡΑΗΛ ΔΙΚΗ ΜΠΕΝΙΑΜΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ

Διεθνή / Μπενιαμίν Νετανιάχου: Η δίκη του για διαφθορά συνεχίζεται την Κυριακή

«Με την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης και την επιστροφή του δικαστικού συστήματος σε πλήρη λειτουργία, οι ακροάσεις θα συνεχιστούν κανονικά», ανέφερε ανακοίνωση των ισραηλινών δικαστηρίων
THE LIFO TEAM
ΑΝΤΡΙΟΥ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗΣΗ ΣΠΙΤΙ

Διεθνή / Άντριου Μάουντμπάτεν - Ουίνδσορ: Μετακόμισε μετά από αρκετή καθυστέρηση στο νέο του σπίτι

Ο αδελφός του βασιλιά Καρόλου προσπαθεί να εδραιώσει μια πιο σταθερή και ήρεμη καθημερινότητα μακριά από το Royal Lodge, ενώ συνεχίζονται οι νομικές και προσωπικές του υποθέσεις
THE LIFO TEAM
DISCOVEREU ΕΥΡΩΠΗ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ

Διεθνή / ΕΕ: Δωρεάν εισιτήρια για 40.000 άτομα - Ποιοι οι δικαιούχοι, μέχρι πότε οι αιτήσεις

Η πρωτοβουλία της ΕΕ επιστρέφει το 2026 - Δεκάδες χιλιάδες νέοι Ευρωπαίοι μπορούν να ανακαλύψουν προορισμούς που αναδεικνύουν την αρχιτεκτονική, τις καλές τέχνες, τη γαστρονομία
THE LIFO TEAM
ΤΟΥΡΚΙΑ LGBTQI+ ΛΟΑΤΚΙ+

Διεθνή / Τουρκία: Σε δίκη στελέχη οργάνωσης για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας - Κατηγορούνται για «ανηθικότητα»

Η ομοφυλοφιλία δεν είναι παράνομη στην Τουρκία, αλλά η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα αποτελεί συχνά στόχο των αρχών, οι οποίες την κατηγορούν για τη μείωση του ποσοστού γεννήσεων στη χώρα
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ ΝΑΡΚΕΣ

Διεθνή / Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν ανακοίνωσε δύο εναλλακτικές διαδρομές «για προστασία των πλοίων από νάρκες»

Για την είσοδο στον Κόλπο από τη θάλασσα του Ομάν, τα πλοία πρέπει να περνούν ανάμεσα στις ιρανικές ακτές και το νησί Λαράκ, τον «σταθμό διοδίων της Τεχεράνης»
THE LIFO TEAM