Με τη συναυλία του Στινγκ στο Μπατακλάν ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις μνήμης για τη συμπλήρωση ενός χρόνο από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι που κόστισαν τη ζωή σε 130 ανθρώπους.

 

«Η μουσική είναι ένας ωκεανός που δεν έχει τέλος, η μουσική είναι η κοινή μας γλώσσα» δήλωσε ο Στινγκ στο γαλλικό ραδιόφωνο, λίγες ώρες πριν από τη συναυλία.

 

Η συναυλία, που διήρκεσε μιάμιση ώρα, ξεκίνησε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των θυμάτων.

 

« Η Γαλλία και ο κόσμος όλος θα δουν ότι το Μπατακλάν ξαναζεί» δήλωσε το απόγευμα συγκινημένος ο Ζερόμ Λανγκλέ, ο ιδιοκτήτης της ιστορικής αίθουσας εκδηλώσεων.

 

Alexandros Michailidis / SOOC
Alexandros Michailidis / SOOC

 

Τηλεοπτικά συνεργεία, φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφοι απ' όλο τον κόσμο συγκεντρώθηκαν έξω από το Μπατακλάν για να απαθανατίσουν τη στιγμή.

 

Τα δρακόντεια μέτρα ασφάλειας δεν διευκόλυναν ιδιαίτερα το έργο τους.

 

Οι δημοσιογράφοι ήταν και εφέτος περιορισμένοι στο μπουλεβάρτο Ρισάρ Λενουάρ, διαγωνίως απέναντι από τον αριθμό 50 του Μπατακλάν στο μπουλεβάρτο Βολτέρ, μια απόσταση σημαντική λόγω και της νησίδας που μεσολαβεί ανάμεσα στους δύο δρόμους.

 

Alexandros Michailidis / SOOC
Alexandros Michailidis / SOOC

 

Στον φράχτη της πρασιάς πίσω από τους δημοσιογράφους, άρχισαν και πάλι να τοποθετούνται λουλούδια και αφιερώματα στη μνήμη των θυμάτων.

 

Σήμερα, ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ συνοδευόμενος από τη δήμαρχο του Παρισιού, την Αν Ινταλγκό, και τον Ντιντιέ Παγιάρ, δήμαρχο του Σεν Ντενί όπου βρίσκεται το Stade de France, θα παραβρεθούν στα αποκαλυπτήρια των αναμνηστικών πλακών με τα ονόματα των θυμάτων, στους διάφορους τόπους που έγιναν στόχοι των τρομοκρατών.

 

Κάθε φορά θα τηρείται ενός λεπτού σιγή, ενώ δεν θα γίνουν επίσημες ομιλίες, σύμφωνα με τη θέληση και των οικογενειών να γίνουν οι εκδηλώσεις σε μια ατμόσφαιρα «περισυλλογής, κατάνυξης και διακριτικότητας».

 

Alexandros Michailidis / SOOC
Alexandros Michailidis / SOOC

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr