Ρέντσι: Θα ανοικοδομήσουμε όλες τις εκκλησίες και όλα τα σπίτια

Ρέντσι: Θα ανοικοδομήσουμε όλες τις εκκλησίες και όλα τα σπίτια Facebook Twitter
0

«Θα ανοικοδομήσουμε όλες τις εκκλησίες και όλα τα σπίτια», δήλωσε ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου αφιερωμένου στην αντιμετώπιση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στην κεντρική Ιταλία, μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου.


Ο Ιταλός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι οι διάφορες παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν σε τέσσερις φάσεις: θα ζητήσουμε στους άστεγους να πάνε σε ασφαλείς περιοχές για λίγες εβδομάδες. Στην συνέχεια θα στήσουμε τα κοντέινερ. Η τρίτη φάση θα καλύψει την περίοδο από τον Δεκέμβριο μέχρι την 'Ανοιξη, με την δημιουργία ξύλινων σπιτιών, και μετά θα ακολουθήσει η ανοικοδόμηση», τόνισε ο Ρέντσι.


«Δεν υφίσταται μπρα ντε φερ με την Ευρώπη, δεν υπάρχουν προβλήματα, για τον σεισμό και την ανοικοδόμηση θα ξοδέψουμε όσα χρήματα χρειάζονται. Σεβόμαστε τους ευρωπαϊκούς κανόνες οι οποίοι λένε ότι υπάρχουν ειδικοί όροι, σε περίπτωση ειδικών συνθηκών», είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Επανέλαβε, δε, ότι τόσο το προσφυγικό όσο και η αντιμετώπιση του σεισμού, πρέπει να θεωρηθούν έκτακτες δαπάνες.


Η κυβέρνηση της Ρώμης πρόκειται να αυξήσει άμεσα τον αριθμό των αστυνομικών δυνάμεων στις πληγείσες περιοχές, αλλά και το σύνολο των τεχνικών και μηχανικών που προχωρούν σε αυτοψίες, για την εξακρίβωση της κατάστασης των κτηρίων. Πρόκειται να διατεθούν οκτώ δισεκατομμύρια ευρώ για την αντισεισμική θωράκιση της χώρας, από φέτος μέχρι το 2047.


Στο μεταξύ, πολλοί κάτοικοι της πόλης Νόρτσια, αρνούνται να εγκαταλείψουν την περιοχή και ζητούν να τους επιστραφούν και πάλι οι σκηνές , ώστε να μπορέσουν να κοιμηθούν κοντά στα γκρεμισμένα σπίτια τους. Η Πολιτική Προστασία υποσχέθηκε ότι θα στηθούν μεταλλικές και λυόμενες δομές, σε θέση να φιλοξενήσουν μεγάλο αριθμό κατοίκων, προστατεύοντάς τους από το κρύο.


Σύμφωνα με τους ιταλούς γεωλόγους, τέλος, στις περιφέρειες Ούμπρια, Λάτιο και Μάρκε, οι οποίες δοκιμάσθηκαν από συνεχείς σεισμούς τους τελευταίους δυο μήνες, το έδαφος υποχώρησε κατά είκοσι μέχρι και εβδομήντα εκατοστά.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: «Κοιτάξτε μας με έλεος» - Η δραματική έκκληση των Παλαιστινίων υπό τον φόβο του επερχόμενου σκληρού χειμώνα

Διεθνή / Γάζα: «Κοιτάξτε μας με έλεος» - Η δραματική έκκληση των Παλαιστινίων υπό τον φόβο του επερχόμενου σκληρού χειμώνα

Πάνω από 2 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι στη Γάζα, παρότι επέζησαν του διετούς πολέμου, εξακολουθούν να βρίσκονται αντιμέτωποι με μια ανθρωπιστική κρίση
LIFO NEWSROOM
Ο Λευκός Οίκος υπερασπίζεται το «Quiet piggy» του Τραμπ σε δημοσιογράφο: «Ό,τι δίνεις, παίρνεις»

Διεθνή / «Ό,τι δίνεις, παίρνεις»: Ο Λευκός Οίκος υπερασπίζεται το «Quiet piggy» του Τραμπ σε δημοσιογράφο

Όταν η δημοσιογράφος Κάθριν Λούσι ρώτησε τον Τραμπ για τα λεγόμενα αρχεία Έπσταϊν, εκείνος τη διέκοψε απότομα, δείχνοντάς την με το δάχτυλο και λέγοντας: «Quiet — quiet, piggy»
LIFO NEWSROOM
Πίτερ Ηλιάδης: Ο Έλληνας «βασιλιάς» των strip clubs του Λας Βέγκας πέθανε στα 92

Διεθνή / Πίτερ Ηλιάδης: Ο Έλληνας «βασιλιάς» των strip clubs του Λας Βέγκας πέθανε στα 92

Γεννήθηκε το 1933 ως Αριστοτέλης Ηλιάδης στην Αγία Κυριακή Καστοριάς και μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες στα 18 του, φτάνοντας στη Νέα Υόρκη μέσω Έλις Άιλαντ «με ελάχιστα χρήματα»
LIFO NEWSROOM
ΠΟΥ: Σχεδόν μία στις τρεις γυναίκες στον κόσμο έχει βιώσει στη ζωή τους ενδοοικογενειακή ή σεξουαλική βία

Διεθνή / ΠΟΥ: Σχεδόν μία στις τρεις γυναίκες παγκοσμίως έχει βιώσει στη ζωή της ενδοοικογενειακή ή σεξουαλική βία

Από τη νέα έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, προκύπτει, μεταξύ άλλων, ότι 263 εκατομμύρια γυναίκες έχουν βιώσει σεξουαλική βία από τρίτο πρόσωπο από την ηλικία των 15 ετών
LIFO NEWSROOM