Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τρouντό επιτέθηκε εμμέσως σήμερα στον υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τον Λευκό Οίκο Ντόναλντ Τραμπ, δηλώνοντας ότι η κατασκευή "τοίχων" δεν ευνοεί τη μεσαία τάξη. H αναφορά αυτή έρχεται ως απάντηση στις δηλώσεις που έκανε ο Τραμπ μετά την επίσκεψή του στο Μεξικό.

 

"Ξέρουμε όλοι ότι η απομόνωση, η οικοδόμηση τοίχων ή το να κλεινόμαστε στον εαυτό μας, δεν δημιουργούν ευκαιρίες, ούτε ανάπτυξη, ούτε οφέλη για τη μεσαία τάξη" είπε ο Καναδός πρωθυπουργός σε ομιλία του στο επιχειρηματικό φόρουμ B20 που διεξάγεται στο Χανγκτζόου της Κίνας, την παραμονή της έναρξης της συνόδου κορυφής της Ομάδας των 20 ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων χωρών (G20).

 


Ο Τρoυντό έκανε έκκληση να απορριφθούν "λόγια που δημιουργούν διχασμό και υποκινούν τον φόβο" ενώ τάχθηκε υπέρ της καλύτερης κατανομής των ωφελημάτων της παγκοσμιοποίησης στους απλούς ανθρώπους.


"Η μεσαία τάξη εργάζεται πιο σκληρά από ποτέ και έχω την εντύπωση ότι δεν τα βγάζει πέρα. Υπάρχει μια αίσθηση ότι η παγκόσμια οικονομία δεν ωφέλησε παρά ελάχιστους ανθρώπους τις τελευταίες δεκαετίες" πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι το γεγονός αυτό "προκαλεί ένα αίσθημα κατά του ελευθέρου εμπορίου και έναν προεκλογικό λόγο εναντίον του ελευθέρου εμπορίου".

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr