Βενεζουέλα: «Οι δημοσιογράφοι δεν μπορούν να έρχονται στη χώρα σαν καουμπόηδες»

Βενεζουέλα: «Οι δημοσιογράφοι δεν μπορούν να έρχονται στη χώρα σαν καουμπόηδες» Facebook Twitter
5

«Οι δημοσιογράφοι δεν μπορεί να μπαίνουν στη χώρα της σαν καουμπόηδες», δήλωσε το Σάββατο η υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας, Ντέλσι Ροντρίγκες, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την απαγόρευση εισόδου στη χώρα σε ξένους ανταποκριτές που επιθυμούσαν να καλύψουν την πορεία που πραγματοποίησε την Πέμπτη η αντιπολίτευση.

«Τα μέσα ενημέρωσης που πληρούν τις προϋποθέσεις θα είναι ευπρόσδεκτα στη χώρα μας (...) Όμως δεν μπορούν να έρχονται στη Βενεζουέλα σαν καουμπόηδες, σαν να φθάνουν στο Φαρ Ουέστ, θέλοντας να εργασθούν στη χώρα μας χωρίς να σέβονται τους μεταναστευτικούς κανόνες», ανάφερε η Ροντρίγκες στη διάρκεια συνάντησης με το διπλωματικό σώμα.

«Ας μην μας λένε ιστορίες περί ελευθερίας της έκφρασης. Η ελευθερία της έκφρασης δεν σημαίνει να παραβιάζεις τους νόμους μιας χώρας», προειδοποίησε η υπουργός. «Υπάρχουν διεθνείς ανταποκριτές διαπιστευμένοι στη Βενεζουέλα που ασκούν την ελευθερία έκφρασής τους, η οποία αφορά όλο και λιγότερο την ελευθερία έκφρασης και όλο και περισσότερο την ελευθερία του κεφαλαίου να επιβάλλει την αλήθειά του», πρόσθεσε χωρίς άλλες διευκρινίσεις.

Η Γαλλία ζήτησε χθες εξηγήσεις από τις αρχές της Βενεζουέλας μετά την άρνησή τους να επιτρέψουν την είσοδο στη χώρα μιας δημοσιογράφου της γαλλικής εφημερίδας «Le Monde».

Η Μαρί-Εβ Ντελτέφ, ανταποκρίτρια της εφημερίδας στην Κολομβία, αντιμετώπισε την άρνηση των αρχών να της επιτρέψουν την είσοδο στη Βενεζουέλα, όταν έφτασε την Τετάρτη στο αεροδρόμιο του Καράκας για να καλύψει τη μεγάλη διαδήλωση της αντιπολίτευσης που πραγματοποιήθηκε την επομένη εναντίον του προέδρου Νικολάς Μαδούρο.

Δημοσιογράφοι του αμερικανικού ραδιοσταθμού NPR, της εφημερίδας Miami Herald και δύο κολομβιανών μέσων ενημέρωσης, καθώς και μια ομάδα του τηλεοπτικού δικτύου Al Jazeera, αντιμετώπισαν αντίστοιχα προβλήματα. 

Ως εκ τούτου, οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα εξέφρασαν την Παρασκευή τη «μεγάλη ανησυχία» τους αναφορικά με την ελευθερία της έκφρασης στη Βενεζουέλα.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / Ο Τραμπ ανακοίνωσε αποκλεισμό στα Στενά του Ορμούζ μετά το ναυάγιο συνομιλιών με το Ιράν

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ θα ξεκινήσει άμεσα διαδικασία αποκλεισμού κάθε πλοίου που επιχειρεί να εισέλθει ή να εξέλθει από τα Στενά του Ορμούζ
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΧΑΡΗ

Διεθνή / Τραμπ: «Θα δώσω χάρη σε όλους» – Σενάρια για μαζικές απονομές στο τέλος της θητείας

O Τραμπ έχει ήδη δώσει χάρη ή ελαφρύνσεις ποινών σε περίπου 1.500 συμμετέχοντες στην εισβολή στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021, ακόμη και σε άτομα που κατηγορήθηκαν για επιθέσεις κατά αστυνομικών
THE LIFO TEAM
ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Πώς ζει χωρίς μισθό – Από πού προέρχεται η εκατομμυρίων περιουσία του

Ως επικεφαλής της βρετανικής μοναρχίας συγκαταλέγεται στους πλουσιότερους ανθρώπους της Βρετανίας, με την περιουσία του να εκτιμάται περίπου στα 860 εκατομμύρια δολάρια
THE LIFO TEAM
ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΡΜΠΑΝ ΜΑΓΙΑΡ

Διεθνή / Κρίσιμες εκλογές στην Ουγγαρία: Όρμπαν vs Μαγιάρ - Τέλος εποχής ή 5η θητεία για τον σύμμαχο του Τραμπ;

Οι Ούγγροι άρχισαν σήμερα να ψηφίζουν στις βουλευτικές εκλογές οι οποίες μπορεί να τερματίσουν την επί 16 χρόνια διακυβέρνηση της Ουγγαρίας από τον Βίκτορ Όρμπαν ή να τον διατηρήσουν για μια πέμπτη θητεία στην εξουσία
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
Αερας φασισμου... τωρα και στην χωρα μας....Μπραβο. Μονο "εμπιστευμενους" δημοσιογραφους θελουμε. οχι τους αλλους απο το χωριο που δεν τους ξερουμε.Ολα τα γουρουνια εχουν την ιδια οψη οπως ελεγε και ο Οργουελ ακριβως για κατι τετοιους λιμοκοντορους