Ιταλία: Eντείνονται ξανά οι ανησυχίες μετά τον νέο σεισμό 3,8 βαθμών στην Περούτζια

Ιταλία: Eντείνονται ξανά οι ανησυχίες μετά τον νέο σεισμό 3,8 βαθμών στην Περούτζια Facebook Twitter
0

Νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 3,8 βαθμών σημειώθηκε στις 13:26 ώρα Ιταλίας στην περιφέρεια της Περούτζια. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν ανάμεσα στις κωμοπόλεις Νόρτσια και Καστελούτσιο.

Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ούτε τραυματίες, αλλά η ανησυχία είναι εμφανής στους κατοίκους των περιοχών μετά τον φονικό σεισμό της 24ης Αυγούστου.


Ο απολογισμός των θυμάτων του σεισμού αυτού, που έπληξε πριν από μια εβδομάδα την κεντρική Ιταλία, έφτασε τους 294 νεκρούς. Πριν απο λίγο υπέκυψε στα τραύματά του ένας 23χρονος ο οποίος είχε παραμείνει για πολλές ώρες κάτω από τα ερείπια στο Αματρίτσε και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της πόλης Πεσκάρα.


Οι άστεγοι ξεπερνούν τους 2.600 και ο δήμαρχος του Αματρίτσε Σέρτζιο Πιρότσι δεσμεύθηκε ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχει οικοδομηθεί ένα «προσωρινό Αματρίτσε» δίπλα στο γκρεμισμένο χωριό, με σπίτια, καταστήματα, ένα θέατρο και έναν παιδότοπο.


Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica όμως, ο δήμαρχος του χωριού φέρεται να μην ζήτησε την αναγκαία αντισεισμική θωράκιση του σχολείου του Αματρίτσε, ενώ στη φάση αυτή οι εισαγγελείς του Ριέτι και του 'Ασκολι Πιτσένο «περνούν από μικροσκόπιο», 21 κρατικές εργολαβίες για την ανακαίνιση και την αντισεισμική στήριξη δημοσίων κτηρίων.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενεζουέλα και οι συνέπειες για Ευρώπη και Ελλάδα

Explainer / Η Βενεζουέλα και οι συνέπειες για Ευρώπη και Ελλάδα

Ο καθηγητής Στρατηγικής Αθανάσιος Πλατιάς εξηγεί γιατί η νέα στρατηγική εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ σηματοδοτεί το τέλος της μεταπολεμικής φιλελεύθερης διεθνούς τάξης και πώς αυτή επηρεάζει την Ευρώπη και την Ελλάδα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η σκοτεινή ιστορία της δανικής κυριαρχίας στην Γροιλανδία

Διεθνή / Η σκοτεινή ιστορία της κυριαρχίας των Δανών στη Γροιλανδία

Οι ντόπιοι γνωρίζουν τις υποθέσεις των παιδιών που χωρίστηκαν από τους γονείς τους και των κοριτσιών που υποβλήθηκαν ακούσια σε τοποθέτηση ενδομήτριου σπειράματος για τον περιορισμό των γεννήσεων στο αχανές νησί.
THE LIFO TEAM
ΡΕΝΕ ΓΚΟΥΝΤ ΜΙΝΕΑΠΟΛΗ ICE

Διεθνή / Μινεάπολη: Η σύζυγος της Ρενέ Γκουντ λέει «εμείς είχαμε σφυρίχτρες, εκείνοι όπλα» μετά τον θάνατό της

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ παρουσίασαν τη Ρενέ Γκουντ ως «εγχώρια τρομοκράτη», υποστηρίζοντας ότι επιχείρησε να παρασύρει πράκτορα της ICE με το όχημά της
THE LIFO TEAM